Auke Sprangers
Auke Sprangers Restaurants 3 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste hotspots in de Amsterdamse Houthavens

In slechts enkele jaren is er een stad in een stad bijgebouwd in Amsterdam-West: de Amsterdamse Houthavens. En daar horen natuurlijk de nodige horeca-hoogtepunten bij. Het zijn er inmiddels flink wat, daarom hebben we onze favorieten even onder elkaar gezet. Een combi van oudgedienden en nieuwe parels.

Werk je in de buurt en zin in een onvergetelijk lekkere lunch? Of ben je er gewoon voor in om een nieuwe buurt te ontdekken? Pak dan deze lijst erbij.

REM

Het mooiste dakterras van Amsterdam? Ook dat vind je in de Houthavens. En wel bij het vernieuwde REM restaurant en bar. Een gevalletje unieke locatie is het zeker: een metershoog platform mét uitzicht over het IJ. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al het lekkers wat je voorgeschoteld krijgt. Culy’s Nancy heeft het ervaren, en geloof ons, jij wil het ook. Lees hier onze review over REM.

REM restaurant en bar, Haparandadam 45-2

REM restaurant
Bron: Justin de Nooijer voor Culy

BAK

Sinds jaar en dag favoriet. We schreven er al over in 2014, inmiddels is BAK uitgegroeid tot één van de beste restaurants van Amsterdam. Onder leiding van chef Benny Blisto heeft BAK een compleet eigen stijl neergezet, met groenten in de hoofdrol. Toch een beetje uit de route? Probeer ook zeker Bambino op de Vijzelgracht.

BAK, van Diemenstraat 410

Vessel

Open voor ontbijt, lunch en diner én wederom een uitzicht waar je even stil van wordt. Vessel zit in hartje Houthavens, een plek waar je niet toevallig even langsfietst. Met leveranciers als Fort Negen en Kef weet je: met de kwaliteit zit het wel goed.

Vessel, Revaleiland 500

Lars* Amsterdam

We kopten al eerder met ‘thuiskomen in de keuken van twee sterrenchefs‘, dus als dat niet al genoeg zegt. Niet alleen voor diner, maar ook voor de lunch kun je je hart ophalen in dit fijne huiskamerrestaurant.

Lars Amsterdam, Danzigerkade 179

De Gouden Reael

Oké, klein beetje valsspelen dit, want officieel geen onderdeel van de Houthavens, maar feitelijk zou je er lopend naar toe kunnen gaan dus ach. Deze Franse bistro van de familie Caron (je weet wel, die laatst ook dit restaurant opende op het Westergasterrein), is er zo eentje waar we wekelijks aan zouden willen schuiven. Knus, op en top Frans en gehuisvest in een prachtige historisch pand.

De Gouden Reael, Zandhoek 14

Pont 13

Eentje die niet weg te denken is uit Amsterdam en al was aangemeerd ver voordat de eerste stenen van de huidige nieuwbouwwoningen werden gelegd: Pont 13. Verwacht geen hoogstaande culinaire verrassingen, maar wél een heerlijke locatie voor een biertje op een boot met kneitergezellig terras. Alsof je je even op vakantie waant.

Pont 13, Haparandadam 50 

Yellow House

Van een totaal ander kaliber maar ook erg fijn: Yellow House. Een soort werkplek deluxe, waar lekker gegeten en gedronken kan worden, zowel tijdens de lunch als het diner. Verwacht toegankelijke gerechtjes, natuurwijn én grote kans om te kunnen blijven plakken: de feesten worden inmiddels ook geroemd.

Yellow House, Danzigerbocht 45-R

 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.