Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Restaurants 1 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Nieuw in Amsterdam: restaurant Grand Caron op het Westergasterrein

Amsterdammers weten dat het Westergasterrein een bruisend oord is waar de ene pop-up na de andere opduikt. Dat is deze zomer niet anders, alleen: het pop-up restaurant dat momenteel in het Machinegebouw huist is er eentje om te noteren. Noteer: Topchef Alain Caron opent er tijdelijk Grand Caron.

Petit Caron wordt Grand Caron

De kenners weten waarschijnlijk dat Petit Caron een charmant zaakje in de Pijp is. Of beter gezegd: was. Petit Caron is voorlopig namelijk gesloten omdat de te kleine oppervlakte in het restaurant het onmogelijk maakt om te voldoen aan de 1,5 meter samenleving.

De oplossing? Een tijdelijk onderkomen vinden in één van de panden in het Westergasterrein. Aan plaats geen gebrek en – met het team van Alain Caron – aan kookkunsten evenmin. Goed huwelijk dus, die twee. En zo werd Grand Caron in het leven geroepen.

Wat kun je verwachten?

Grand Caron serveert de bekende Caron-gerechtjes. Ofwel: Franse klassiekers om niet alleen je vingers, maar je hele hand bij af te likken. De bekende oesters en de charcuterie van Petit Caron hoef je dus niet te missen, die staan ook bij Grand Caron gewoon op de kaart.

Daarna nog trek in een plat principal? Kies dan voor zeebaars en papillote, côte de boeuf of gebraden spitskool, al dan niet met een bijgerechtje (eikenblad met mosterd vinaigrette ❤️). En vergeet na afloop vooral de mousse au chocolat niet.

Kortom: bordjes vol culinaire amour, en exact waar je wil zijn deze zomer.

Adres en openingstijden Grand Caron

Machinegebouw – Westergas
Pazzanistraat 8, 1014 DB Amsterdam

Grand Caron is dagelijks geopend van 12:00 tot 21:30 uur.

Meer hotspots in Amsterdam?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.