Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 10 okt 2018
Leestijd: 2 minuten

Lars Amsterdam: thuiskomen in de keuken van twee sterrenchefs

“Een goed restaurant is er één waarvan je niet zeker weet of je nu de deur uit bent gegaan of juist thuis bent gekomen”, aldus Floor Wiggers. Dat is precies het gevoel dat je moet krijgen als je een bezoek brengt aan Lars Amsterdam, het restaurant dat Wiggers startte met Lars Scharp. Ze werkten samen bij Restaurant Aan de Poel in Amstelveen, dat twee Michelin-sterren heeft. Vorige maand openden ze hun eigen ‘huiskamerrestaurant’ in de Houthavens in Amsterdam.

Daar kun je niet alleen terecht voor een goed diner, maar doordeweeks ook voor de lunch.

restaurant Lars Amsterdam 2

Het menu van Lars Amsterdam

Je kunt bij Lars terecht voor een vier-, vijf- of zes-gangendiner, variërend van 58 tot 78 euro. De kaart wisselt elke 5 weken, zodat er altijd gebruik gemaakt kan worden van de beste (seizoens)producten. Lars kookt het liefst Franse gerechten, maar wel met Aziatische touches. Denk aan makreel met lavas, citrus en Thaise basilicum. Of langoustine met mango, parelgort en Riesling.

Liever a la carte eten? Dan kun je gaan voor één van Lars’ signature dishes, die altijd geserveerd worden. Denk aan langoustine met drop, zwezerik met gefermenteerde bloemkool, eend met pompoen en chocolade. Je kunt er ook voor kiezen om één van de ‘robuuste gerechten’ te kiezen (kreeft, zeetong of côte de boeuf), die je goed kunt delen.

restaurant Lars Amsterdam 3

Je vindt Lars Amsterdam op de eerste verdieping van het Moxy / Residence Inn hotel, in de Amsterdamse Houthavens. Daardoor heeft het ook een prachtig uitzicht over het IJ, dat extra opvalt door de grote ramen. Mochten je tafelgenoten niet zo boeiend zijn, dan kun je dus altijd nog daarnaar kijken.

Het adres van Lars Amsterdam

Danzigerkade 179
1013 AP Amsterdam

Je bent elke doordeweekse dag van 12:00 tot 14:30 uur welkom in het restaurant om te lunchen. Op maandag t/m zaterdag zijn ze ook geopend van 18:00 tot 22:00 uur voor diner. Op zondag is Lars Amsterdam gesloten, behalve de laatste zondag van de maand. Reserveren? Dat kan uiteraard op de website

Meer restaurants in Amsterdam-West

Lars Amsterdam
Foto: Jelle Draper voor Lars Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.