Auke Sprangers
Auke Sprangers Inspiratie 19 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Weekendtip: begeef je richting Fort Negen voor een onovertroffen cruffin

Misschien kun je ze nog herinneringen: de ellenlange rijen in New York tijdens de lancering van de cruffin. Gelukkig zijn er inmiddels ook dichterbij huis plekken te vinden waar ze deze lekkernij bakken. Op zoek naar een onovertroffen cruffin en eindeloos andere aanverwanten? Begeef je dan richting Fort Negen in Amsterdam.

Bakkerijen

Het oppoppen van kwalitatieve bakkerijen in het land is iets waar onze Culy-harten sneller van gaan kloppen. Het is niet voor niets dat we de beste croissants van Amsterdam hebben getest. Of het beste brood voor je hebben uitgezocht.

En die bakkerijen, die zijn vaak niet vies van een experiment. Want naast de klassieke croissants en baguettes wordt er in de categorie zoet flink uitgepakt.

Fort Negen

Waar je sowieso je glutenhart op kunt halen, is Fort Negen in Amsterdam. Klein begonnen met het leveren aan horeca, bakken ze (gelukkig) nu ook voor ons, gewillige particulieren.

En dat alles vers en met de hand wordt gemaakt, dat zien we terug in de lange rijen op de Jan Evertsenstraat. Een rij waar we ons zonder mokken bij aansluiten.

Cruffin

En wat we dan bestellen? Waar we eerder snakten naar Fort Negen’s canelé, zuurdesembrood en de oliebollen tijdens oud & nieuw, zijn we nu vooral gefocust op verfrissende smaakcombi’s van de dagelijkse cruffin specials.

Zet je schrap: iemand een mango sticky rice cruffin met kaffir limoen, een cruffin met sinaasappelroom en glühwein, een cheesecake cruffin met passievruchtgel of eentje met hooiroom, peercompôte en Chinese vijfkruiden?

Er is meer

Mocht je er dan toch zijn, ga vooral met een lege maag. Want die smaakinnovaties, die vind je in meer lekkers terug zoals in de kaascroissants. Wat dacht je van een kaascroissant met chipotle, aardappel, boerenkool en bosui, of met ricotta, za’atar, paddestoelen en peterselie? Wij springen alvast op de fiets.

Liever een veganistische cruffin? Ook dat kan inmiddels, namelijk bij Saint Jean.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.