Martine van Groenigen
Martine van Groenigen Restaurants 7 jun 2022
Leestijd: 3 minuten

Donna’s Social Club in Groningen is een Amerikaanse diner anno 2022

Altijd al eens willen weten hoe het is om te eten in een Amerikaanse diner, maar geen zin om de Atlantische Oceaan over te steken? Je kunt nu als een echte Sandy uit Grease dineren bij Donna’s Social Club in Groningen. Hier is alles – zelfs de koffiemachine-  roze, knap en vooral heel erg smakelijk. Retro, disco, funky en sexy: de Amerikaanse diner-beleving anno 2022.

Een knappe diner

Picture this: roze muren, plafonds en tegeltjes. Roze speakers, een roze koffiemachine en zelfs roze water in de vaasjes. Palmen, cactussen en groen aan ‘t plafond met daartussen discoballen en rolschaatsen. In het midden van de zaak staat een DJ vinyl te draaien en om je heen lopen charmante waiters in lichtblauwe baseball-shirts.

De Donna’s (voor intimi) in Groningen is hét schoolvoorbeeld van een goed uitgepakt experiment. Én van een plek waar nog veel Instagram kiekjes zullen worden geschoten.

Bron: Donna's Social Club

Van de mensen achter Florentin

Eigenaren Emile Bos en Tom Bullinga, ook wel bekend als de mannen achter het fantastische Florentin, vonden het na twee coronajaren tijd voor iets nieuws in Stad (zo zeg je dat op z’n Gronings.) Een goed diner-concept had Nederland nog niet, het idee lag bij de heren op de plank, het perfecte pand kwam vrij en zodoende was één en één dus twee.

Donna’s Social Club in Groningen is een diner op z’n best: geen smoezelige banken en plakkerige tafels door de grote, overstromende milkshakes van de vorige eter, maar schoon, chique en knap.

Je vindt hier the best of America met uiteraard burgers en hotdogs en veel Mexicaanse invloeden, maar ook een groot aanbod (zo’n 25% van de kaart) aan vega(n) opties. En met een focus op totaalbeleving is niets hier aan het toeval over gelaten. Zelfs de biervaten onder de grond zijn knalroze.

Donna's Social Club
Bron: Donna's Social Club

Klassieke diner dishes 

Verwacht geen sloffe frietjes in een met vet doordrenkt zakkie. Nee, bij Donna’s in Groningen snap je weer waarom comfort food, comfort food heet. Het zijn de klassieke diner dishes gemaakt met de neusjes van de zalm, oftewel: comfort food in een elegant jasje.

Vegan taco’s of een garlic bread dat je nog een week herinnert aan Donna. Quesadilla’s met jackfruit, lobster (!) mac ‘n cheese met cheetos of chicken ‘n waffles met heerlijke malse kip. Een lobster rollbrioche gevuld met perfect bereidde kreeft en een heerlijk sausje. Vanzelfsprekend geserveerd op een chique plateau, want hallo: it’s lobster.

Ook de sides moeten we niet vergeten: denk aan corndogs, loaded fries in alles soorten en maten, geroosterde bloemkool met cajun of overheerlijke hashbrowns. 

En als toetje? Hoe kan het ook anders: decadente milkshakes en sorbets in torenhoge glazen met een suikerspin erop.

Donna's Social Club
Donna's Social Club

Het heet niet voor niks Donna’s social club

Bij Donna’s voel je je een echte Sandy uit Grease. Je mist bijna je petticoat en leren jasje, maar door de informele vibe die er hangt, maakt dat allemaal ook niets uit. Het publiek? Jan en alleman. Want de Donna’s heet niet voor niks Donna’s Social Club.

Het is een plek om de hele dag binnen te lopen, in de sfeer van een ouderwetse Amerikaanse diner. Wanneer je ook komt, Donna verwelkomt je met haar poederroze charme. Een Amerikaanse lunch op een zebraprint loungebank of een drankje met wat bitterballs (gelukkig hebben ze die ook gewoon). Uitgebreid dineren met familie of vrienden. Late night snacks en drinks aan de roze bar met dansjes van de DJ. Alles kan bij Donna’s in Groningen.

Adres van Donna’s Social Club

Nieuwe Markt 7 én Poelestraat 12 in Groningen

Donna’s Social Club is zeven dagen per week geopend voor een goeie borrel, funky diner en late night drinks & snacks tot ongeveer 03:00 uur in de nacht.  Volg ze op online voor smakelijke plaatjes, of reserveer alvast je tafeltje in het roze Instagram-paleis.

Meer hotspots in Groningen:

Donna's Social Club
Bron: Donna's Social Club

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.