Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 30 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Bij FLFL in Groningen haal je de meest verse (en lekkere!) falafel in town

Een krokante buitenkant, een kruidige binnenkant en lekker in zowel broodjes, salades als los: falafel begint langzamerhand onze favoriete snack te worden. Nu kun je voor al je falafelcravings natuurlijk terecht bij de gemiddelde dönerzaak en tegenwoordig zelfs in sommige snackbarren, maar je kunt óók naar FLFL in Groningen. En als je daar bent geweest wil je nooit meer terug, geloof ons.

Breinen achter dit vrolijke zaakje zijn Daan en Jesse. Ze werden bekend met hun falafel-bakfiets, waarmee ze twee keer per week op de Groningse Vismarkt stonden. Met hun falafel veroverden ze langzaam de harten van de nuchtere Noorderlingen, tot ze zo veel klanten hadden dat ze iets groters nodig hadden. FLFL in Groningen was geboren.

Zo de lunchdrukte is weer voorbij, snacktime! #falafel #050 #vegan #groningen #hummus #sabich #falafeltjemetdeboys

75 Likes, 3 Comments – FLFL (@falafel.nl) on Instagram: “Zo de lunchdrukte is weer voorbij, snacktime! #falafel #050 #vegan #groningen #hummus #sabich…”

De falafel bij FLFL in Groningen

Wat je zoal kunt bestellen bij FLFL in Groningen? Nou eh, falafel dus. In een wrap, met verse groenten en smaakvolle saus (hummus! tahini!). Je kunt zowel voor de gewone falafelwrap als voor een falafelwrap XL gaan. Als je liever een snack dan een maaltijd hebt, kun je de falafelballetjes trouwens ook los bestellen.

Come and taste some fresh #falafel ??‍?? #vegan #groningen #falafeltjemetdeboys #050 #food #foodporn

100 Likes, 13 Comments – FLFL (@falafel.nl) on Instagram: “Come and taste some fresh #falafel ??‍?? #vegan #groningen #falafeltjemetdeboys #050 #food #foodporn”

Even geen zin in gefrituurd eten? Ook voor andere Israëlische gerechten ben je er van harte welkom. Ze hebben bijvoorbeeld shakshuka, het geweldige Oosterse gerecht van eieren gepocheerd in kruidige tomatensaus (waar ook een vegan versie van beschikbaar is). Of ga voor sabich, een wrap met onder andere aubergine en gekookt ei. Jum!

Afbeelding van FLFL in Groningen shakshuka
Beeld: FLFL Groningen

FLFL in Groningen is nog relatief nieuw, wat betekent dat de eigenaren nog naar hartelust aan het experimenteren zijn met nieuwe gerechten. Daar zijn we natuurlijk heel benieuwd naar, maar eerlijk is eerlijk: stiekem blijft de falafel onze favoriet.

Open tot 19:30! ?☀️?Omdat iedereen eerder dicht gaat, zijn wij langer open! Kun je nog een falafeltje scoren op de weg terug van ‘t water! #falafel #flfl #falafeltjemetdeboys #summer #050 #groningen

97 Likes, 4 Comments – FLFL (@falafel.nl) on Instagram: “Open tot 19:30! ?☀️?Omdat iedereen eerder dicht gaat, zijn wij langer open! Kun je nog een…”

FLFL op het Zernikecomplex

De Head Quarters van FLFL vind je in de Oude Kijk in ’t Jatstraat, een zaakje dat vanbinnen net zo vrolijk is als van buiten. Je kunt de heerlijke falafel echter ook halen bij de Foodcourt op de Zernike Campus – want ja, met al dat studeren (of uitstellen) moet je natuurlijk wel goed eten.

Het adres van FLFL in Groningen

Oude Kijk in ’t Jatstraat 44
9712 EL Groningen

FLFL in Groningen is op dinsdag t/m zondag geopend van 11.30 tot 19.30 uur. De locatie op het Zernikecomplex is op maandag t/m vrijdag geopend van 11.30 tot 20.00 uur. Afhalen en bestellen is ook mogelijk!

Meer hotspots in Groningen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.