Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 30 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Voor fantastische cocktails in een 20’s-interieur moet je bij The Stockroom in Groningen zijn

Wie voorbij The Stockroom loopt, ziet nou niet direct dat hier zich dé nieuwe hotspot van Groningen bevindt. De naam van het restaurant verwijst naar de functie van magazijn die de ruimte eerder had, en je moet nog steeds door een donker stukje opslagruimte lopen voor je de bar betreedt. Maar des te meer word je verrast door de bar zelf, met een interieur geïnspireerd op de roaring twenties en natuurlijk de beste cocktails.

Niet alleen het interieur – met groene betegeling en bruin leer – doet denken aan de twenties: het concept doet dat ook. In de VS werd alcohol in die tijd immers verboden, en toen onstonden er veel geheime barren. The Stockroom is precies zo’n verstopte parel.

Afbeelding van cocktailbar The Stockroom in Groningen 3

Cocktails met een twist bij The Stockroom in Groningen

De nieuwe cocktailbar doet graag aan puur natuur: niet alleen bestaan hun cocktails uit maximaal vier ingrediënten, maar er wordt ook gebruikgemaakt van veel huisgemaakte likeuren en spirits. En dat in combinatie met lokale ingredienten: de paprika, citroenen en kruiden groeien zelfs gewoon in eigen tuin (oké oké, patio).

Afbeelding van cocktailbar The Stockroom in Groningen 2

Je kunt kiezen uit 8 signature cocktails, de trotse dragers van namen als Earth, Wind and Fernet en Tropic like its hot die allemaal nét even wat specialer zijn dan de doorsnee cocktail. Die signature cocktails zijn geïnspireerd op het seizoen, maar de classics en de punch veranderen maandelijks.

Toch liever een non-alcoholisch mixje? Dat kan natuurlijk ook. Ook bier, wijn en champagne staan op de kaart.

Wie van tevoren niet genoeg gegeten heeft en even een bodempje moet leggen voor al die glazen alcohol, kan trouwens kiezen uit een aantal gerechten van het naastgelegen restaurant, Het Zusje van André Dokter. Kun je na de gezellige avond nog enigszins normaal naar huis ook.

En o ja, vergeet vooral ook niet ergens op de avond even voorbij de bar te lopen, waar je door de glazen vloer heen de verzameling exclusieve spirits van The Stockroom kunt bewonderen. Dat is natuurlijk lang niet zo leuk als het opdrinken ervan, maar met dit geweldige interieur komt het wel een klein beetje in de buurt. Cheers!

Het adres van The Stockroom

Oosterstraat 24/1
9711 NV Groningen

The Stockroom is op woensdag geopend van 17:00 tot 01:00 uur, op donderdag t/m zaterdag van 17:00 tot 02:00 uur en op zondag van 17:00 tot 00:00 uur. Meer info vind je op de site.

Meer hotspots in Groningen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.