Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 24 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Deer Mama in Amsterdam: vegan milkshakes, burgers en comfortfood

Eet je weleens plantaardig, dan ken je misschien DopHert, een geheel vegan restaurant in de Spaarndammerbuurt waar ze de beste vegan peanut butter brownies ooit serveren (neem dat maar van ons aan). En de eigenaresse daarvan heeft nu een nieuwe hotspot geopend in de Amsterdamse Pijp! Sinds vorige week kun je bij Deer Mama terecht voor plantaardige burgers, vegan milkshakes en verrukkelijke plant based char siu nuggets.

Zoals ze zelf zeggen: damn good vegan food. En o ja, het interieur is ook nog eens heel leuk.

Het menu van Deer Mama: burgers en gebak

Ben je nog altijd in de veronderstelling dat veganisten alleen maar blaadjes sla en quinoasalades eten? Deer Mama verwoest al die vooroordelen in één klap. Je kunt er terecht voor alles wat door kan als comfortfood: burgers, softijs, milkshakes en gebak.

Burgers zijn bijvoorbeeld gemaakt van ‘pulled jackfruit’ met bbq-saus, van tempeh en groene erwten (bedacht door fermentatie-koning Manenwolf’s uit Rotterdam) of van paddenstoelenstelen, een restproduct van paddestoelenkweker Wouter Hassink.

Ga je bij Mama’s dineren, dan kies je uit burgers en ramen bowls. Maar er zijn ook leuke starters en bijgerechten. De char siu nuggets met sesam-mayonaise vonden wij top (je zou niet verwachten dat hier geen vlees in zit), er zijn pani puri of prop je vol met een smoky bbq nacho bucket. Allemaal vegan uiteraard!

Taartjes bij Deer Mama
Bron: Deer Mama

Vegan mylkshakes

Die hartige gerechten kun je dan altijd nog afsluiten met een ‘mylkshake’ – een virgin óf boozy variant. Een feestje in een glas, voor de ultieme zoetekauw. Daarmee is het niet alleen een perfect toetje, maar ook goed als vrijmibo. Of mamibo, wat jij wilt.

Liever een snack? Kies voor cinnamon buns met misoglazuur, donuts, cookie dough-koekjes, zoete aardappel-meringuetaart, bananencheesecake met brownie bodems, spiced pineapple cake en natúúrlijk de peanut butter brownie.

Deer Mama
Bron: Deer Mama

Een 50’s-interieur met veel roze

Al die kleurrijke gerechten eet je natuurlijk ook in een kleurrijke omgeving. Het interieur is een combinatie tussen de 50’s en 80’s – denk: roze stalen stoeltjes, gekleurde neonlampen en zwart-wit prints op het plafond. Alsof je de filmset van Saved by the Bell bent opgewandeld.

Kortom: wij kunnen alleen maar vrolijk worden van deze nieuwe vegan hotspot. Taartje, anyone?

Deer Mama
Deer Mama

Het adres van Deer Mama in Amsterdam

Ceintuurbaan 71
1072 EW Amsterdam

Deer Mama is dagelijks open van 11.00 uur tot 22.00 uur. Het is daarmee één van de weinige plekken in Amsterdam waar je ook ‘s avonds terecht kunt voor lekker plantaardig gebak!

Meer vegan restaurants

Deer Mama
Bron: Deer Mama

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.