Lisanne van Marrewijk
Lisanne van Marrewijk Restaurants 14 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Kebabi in Amsterdam, de eerste vegan kebabzaak

Döner kebab zonder dat er ook maar een grammetje vlees aan te pas is gekomen? Dat haal je bij Kebabi in Amsterdam. De vegan kebabzaak is de eerste zaak in Nederland die kebab serveert die is gemaakt van plantaardige eiwitten. Oftewel: vegan döner! Daarnaast kun je bij Kebabi ook terecht voor andere vegan snacks, goede biertjes en cocktails.

Vegan döner bij Kebabi in Amsterdam

Het idee voor de vegan bar is voortgevloeid uit de liefde voor goede kebab en de aandacht die er nodig is voor zowel het welzijn van dieren als het milieu. Tegenwoordig willen we graag lekker vlees eten, maar we willen wél dat die keuze geen impact heeft op de klimaatverandering of het welzijn van dieren. In restaurants kun je steeds meer plantaardige opties voor gerechten met vlees, vis en kaas vinden.

Vorig jaar opende in Amsterdam van dezelfde eigenaar ook de Vegan Junkfood Bar – die ondertussen al is uitgebreid met nog twee andere vestigingen. Met de twee succesvolle zaken is het duidelijk dat de interesse in vegan eten toeneemt.

Kebabi vegan döner kebab in Amsterdam
Bron: Kebabi

Veganistisch vlees van plantaardige eiwitten

Bij Kebabi kun je terecht voor vegan döner die volledig wordt gemaakt van plantaardige eiwitten, maar qua smaak niet onder doet aan een ‘echt’ broodje kebab.

De ‘spiced smoked soya kebabi’ wordt geserveerd op een huisgemaakte pita met een gemixte salade, gefrituurde ui, huisgemaakte hummus, shiracha en knoflooksaus. En als je ‘m ziet, wil je niets anders dan je tanden in de vegan hap zetten. Watch and be hungry… 

Ga voor plantaardig!

Naast de vegan kebab kun je bij Kebabi ook terecht voor andere plantaardige alternatieven. Je vindt er o.a. een vegan kapsalon, bitterballen zonder vlees, plantaardige kaasstengels, baklava en goede cocktails en biertjes.

Adres Kebabi

Nieuwsgierig of deze plantaardige versie net zo tasty is als jouw wekelijkse broodje döner? Kebabi vind je in Amsterdam: Overtoom 428HS. De vegan kebabzaak is elke dag van 15:00 tot 01:00 uur geopend. Genoeg tijd om na je vegan hap nog een extra cocktail of craft biertje te proberen (of twee…).

Meer vegan restaurants in Amsterdam

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.