Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Restaurants 30 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij Wildgroei in Delft lunch je met heerlijke vegan en vega gerechten

Vegetariërs en veganisten opgelet! Bij Wildgroei in Delft moet je zijn. Bij deze prachtige take-away/lunchroom in een oud pandje in het centrum van Delft bestaat de gehele menukaart uit superlekkere vegetarische en vegan opties. Denk aan salades, sandwiches, soepen en heerlijke taarten.

Vegan en vega restaurant Wildgroei

Wildgroei wordt gerund door een hip moeder-dochter-duo. Zij karden al rond langs festivals en markten met hun eigen foodtruck, gespecialiseerd in thee & taart. Nu hebben ze hun eigen lunchroom in het centrum van Delft, waar je niet alleen gezellig kunt komen koffieleuten, maar ook lekkers voor thuis afhaalt.

Wildgroei Delft
Bron: Wildgroei

Het lekkerste van het seizoen

Qua menukaart laten ze zich leiden door mooie, verse ingrediënten die in het seizoen zijn. En bovendien ook door het aanbod van hun telers. In de zomer kun je hier een lekker sapje drinken met een kakelverse salade en in de winter warm je op met een pompoenstoofpotje of linzensoep.

Alles is sowieso vegetarisch, maar ook meer dan de helft van de kaart is veganistisch. En eet je glutenvrij, dan is dat ook geen probleem.

Wildgroei

Verrassend vegan eten in Delft

Bij Wildgroei eet je bijvoorbeeld een lekkere bloemkoolsalade met ras el hanout. Italiaanse tomatentaart. Of Marokkaanse croute. Ook lekker: een sandwich met ‘pulled pork’ van jackfruit. Ook voor de niet-vegan superlekker en verrassend.

Zoete opties heb je ook: vegan cheesecake van het seizoen, brownies, worteltaart en appeltaart. De dames maken er een lekkere latte macchiato of ‘bonbon koffie’ voor je bij. Of ga voor thee met vers fruit en specerijen (zoals kaneel, sinaasappel en steranijs).

Wildgroei taart vegan

Lekker fris

Ook qua ambachtelijke frisdranken kom je hier trouwens goed aan je trekken. Met gemberbier, smoothies, Fritz kola en verse limonade met rozen en citroen bijvoorbeeld. Vinden we leuk.

Wildgroei is van woensdag t/m zaterdag geopend van 10:30 en 18:30. Kom wat lekkers eten & drinken of neem het mee voor thuis. Adres:

Wildgroei

Oude Kerkstraat 1
2611 HT Delft

Meer heerlijke restaurants in Delft

Wildgroei Delft
Wildgroei Delft
Wildgroei Delft
Bron: Wildgroei

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.