Maaike Kooijman
Maaike Kooijman Restaurants 17 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Bij SNCKBR in Utrecht eet je de beste vegan ‘healthy pleasures’

Waar Amsterdam en Rotterdam inmiddels the place to be zijn voor vegan foodies, bleef Utrecht altijd een beetje achter op het gebied van plantaardig eten. Tot nu: enkele weken geleden opende het grootste vegan restaurant van Europa er zijn deuren. Want voor de beste vegan healthy pleasures ga je nu naar SNCKBR in Utrecht.

Misschien heb je al eens van SNCKBR gehoord: de restaurantketen zit bijvoorbeeld ook in Amsterdam en Eindhoven. Maar de vestiging in Utrecht, gelegen vlakbij Centraal Station (in het pand waar ooit Chinees restaurant Het Paradijs zat), heeft een belangrijk nieuw aspect. Álles is er 100% VGN. Oftewel: zonder vlees, vis, melk, eieren en andere dierlijke producten.

Superfijn voor veganisten natuurlijk, maar mensen die gewoon een dagje zonder vlees willen doen, komen hier ook aan hun trekken.

Bao bun bij SNCKBR in UTrecht

Het menu bij SNCKBR in Utrecht

Wat je daar dan van kunt verwachten? Nou, een heleboel: hoewel de naam weliswaar geïnspireerd is op een standaard afhaalzaak, zijn de gerechten dat helemaal niet. Zo staan er flink wat Aziatische gerechten op de menukaart. Wij kregen bijvoorbeeld gyoza met champignons, prei en miso, vegan Peking-eend (!) en een bao bun met gefrituurde aubergine en gefermenteerde zwarte bonen.

En ja: de sfeer is stukken gezelliger dan die van een echte snackbar, maar sommige gerechten moet je gewoon met je handen eten, en dat mag dan ook.

Vegan Peking duck bij SNCKBR in Utrecht
Foto van burgers en friet bij SNCKBR in Utrecht

Vegan burgers

Maar het is meer dan Aziatisch wat de pot schaft: zo aten we ook twee gezonde(re) burgers. De één was gemaakt op basis van zwarte bonen, linzen, bloemkool en miso – een ander van bieten en champignons. Zelfs pizza is voor de gelegenheid ‘geveganized’.

Daarnaast staan er onder andere een ‘mushroom wellington’ en Indiase curry op het menu. Alles is vrij van geraffineerde suikers en waar mogelijk glutenvrij en koolhydraatarm, aldus de eigenaren.

Mooi en duurzaam: what’s not to love?

Natuurlijk mogen toetjes niet ontbreken, op de kaart én in onze maag. IJs op basis van kokos, taarten met een notenbodem en een vulling van custard en chocolade… Jup, wij zijn fan.

Tel daarbij het prachtige interieur (van fluwelen groene stoelen tot een okergele bank) en lieve eigenaren bij op, en dit veganistische restaurant is de perfecte plek om af te spreken met vrienden – of dat nu flexitariers, vegetariërs of veganisten zijn. De menukaart is een perfecte balans tussen gezond en ongezond, én de nodige cocktails en biologische wijnen. Ze verkopen er zelfs organisch gebouwen bier van Ginette – duurzamer wordt het niet.

Het adres van SNCKBR in Utrecht
Vredenburg 28
3511 BC Utrecht

SNCKBR is elke dag geopend van 11 tot 23 uur.

Meer dineren in Utrecht

Aziatisch eten bij SNCKBR in Utrecht
Champignon wellington bij SNCKBR in Utrecht
Het interieur van SNCKBR in Utrecht

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.