Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 29 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Culy ontdekt… frozen pizza’s afhalen bij Euro Pizza (van restaurant Europa!)

Restaurant Europa in Zaandam (dat wij niet zo lang geleden nog bestempelden als “het coolste nieuwe restaurant van Nederland”) legt zich nu toe op pizza’s! Met hun ‘deep frozen wood fired sourdough pizza’s’ poppen ze up op diverse pick-up punten in Amsterdam.

Pizza pop-up

Euro Pizza is dus een initiatief van restaurant Europa in Zaandam. Superhandig in corona-tijd, want doordat de pizza’s bevroren zijn, gaan ze wel een tijdje mee in de diepvries. Je haalt de pizza’s dan ook compleet deep frozen af.

Elke week maken de jongens van Euro Pizza bekend wanneer de volgende pick-up is en waar je de pizza’s kunt afhalen. Daar duiken ze dan tijdelijk op, met een enorme pizzapunt voor de deur. Bijvoorbeeld bij Café Binnenvisser op zondag en bij Huis van Iemand Anders (Van Woustraat) op zaterdag.

Diepvriespizza's van Euro Pizza
De frozen pizza’s van Euro Pizza / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

De pizza’s van Euro Pizza

Ook verschijnt er elke week een nieuw menu online op Instagram. Zo hebben ze op dit moment bijvoorbeeld de ‘Szechuan White Slice’ met ranch saus, geitenkaas, feta en geroosterd broodkruim met Szechuanpeper.

Not your nonna’s pizza dus, maar creatieve pizza’s met spannende ingrediënten. Dat ontdekten we ook toen we twee van hun pizza’s afhaalden: de ‘nduja red pie’ met ‘nduja, mozzarella, ricotta, brandnetel, amaranth, doenjang en dragon-honing en daarnaast de ‘margherito extra pie’ met comté, mozzarella, ricotta, gerookte tomaat, miso en basilicum.

Pizza nduja van Euro Pizza
Pizza nduja van Euro Pizza / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Bestellen bij Euro Pizza

Onze beschrijving in een notendop? Spannende, steengoede smaken op een stevige, smaakvolle (zuurdesem) pizzabodem. Het is vanaf nu ondenkbaar dat we ooit nog een pizza margherita eten zónder miso erop.

Meer info via de website en Instagram. Bestellen gaat via de mail. 

Ook interessant:

Pizza margherita van Euro Pizza
De ‘margherito extra pie’ van Euro Pizza / Bron: Justin de Nooijer voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.