Dé trend uit Frankrijk: cannelés (en zo maak je zelf)

Culy 25 aug 2015 Inspiratie

Opeens zien we ze overal: cannelés. De kleine hoge Franse cakejes met een sticky uiterlijk zijn heerlijk smaakvol en echt niet moeilijk om te maken. Culy vertelt je er meer over, inclusief recept.

Cannelés (ook wel canelés – met één -n) komen oorspronkelijk uit de omgeving van Bordeaux, maar worden vandaag de dag in Franse patisseries over de hele wereld verkocht. Zelfs beroemde winkelketens als Ladurée en Pierre Hermé verkopen ze, maar ook in Nederland zien we ze steeds vaker.

Door het beslag van onder andere melk, eieren, suiker, boter, vanille en rum krijgen de cakejes een heerlijk zachte binnenkant, terwijl de buitenkant knapperig karamelliseert. Daar houden wij van!

Cannelé stock2

Zelf maken

Hoewel de speciale vormpjes zorgen voor een extra knapperig buitenkantje, kun je de cannelés eventueel ook in een muffintray bakken.

In onderstaande video zie je hoe Jules, van het YouTube-kanaal Jules Cooking, ze maakt. Kijk onderaan de video voor de exacte ingrediënten.

Reageer op artikel:
Dé trend uit Frankrijk: cannelés (en zo maak je zelf)
Sluiten