5 cocktailrecepten van Rotterdamse bodem voor de digitale borrel

Als we niet naar de cocktailbars toe kunnen gaan, halen we de cocktailbars wel in huis! En met de zonnige dagen die we nu hebben, is een fijne cocktail op het balkon of in de tuin meer dan welkom. Vijf Rotterdamse bars geven hun cocktailrecepten prijs, zodat we thuis lekker aan de slag kunnen.

De cocktails komen van bartenders van Dr. & Calaboose, Amehoela, Williams Canteen, Botanero en Rumah.

Tip! Samen borrelen kan ook in tijden van corona. Lees meer over dƩ huidige trend in Japan: On-nomi, ofwel samen online drinken in zelfisolatie

Cocktailrecepten uit Rotterdam

En het fijne aan een cocktailrecept, is dat het in een mum van tijd gefixt is.

bartender bij een cocktailbar
Bron: Dr. & Calaboose via Typhoon

Negroni van Dr. & Calaboose (Chi-Ho Ta)

De Negroni is in 1919 ontstaan in Caffe Casoni in Florence, Italiƫ. Op aanvraag van Count Camillo Negroni, kreeg de Americano cocktail een extra kick door de soda te vervangen door gin.

De Negroni is in de basis easy te maken en bestaat uit drie gelijke delen: gin, zoete rode Vermouth en Campari. Een smaakvolle bitterzoete cocktail waarin alle smaken mooi naast elkaar lopen en niets wordt gemaskeerd.

Tip: de cocktail is ook heerlijk met Jenever, Bourbon, Mezcal of Tequila. Wil je ā€˜m nog een tikkie spannender maken? Speel dan met verschillende soorten Vermouth of gebruik andere bitters ipv Campari.

Ingrediƫnten

  • 30 ml Rutte Paradijswijn
  • 25 ml Kamm & Sons
  • 15 ml Mandarine Napoleon

Aan de slag!

Stir alle ingrediĆ«nten met veel ijs in een mixing glass en schenk het uit over ijsblokjes in een tumbler (of stir direct in de tumbler met ijs).Ā Garneer met de schil van een grapefruit.

cocktail maken in amehoela rotterdam
Bron: Amehoela via Typhoon

Disaronno sour van Amehoela (Aline Gikis)

Een absolute crowdpleaser en zo makkelijk om te maken.

Ingredienten

  • 50 ml Cognac
  • 25 ml Disaronno
  • 25 ml vers geperst citroensap

Aan de slag!

Gooi alle ingrediƫnten in een glas en vul het driekwart met gecrushed ijs. Gebruik een lepel om de cocktail ongeveer 15 seconden lang grof om te scheppen.

Vul het glas aan met meer gecrushed ijs en maak het af met een rietje en een stuk schil van een sinaasappel.

Handig: met je cafetiĆØre maak je fantastische cocktails

bartender van rumah maakt cocktail
Bron: Rumah via Typhoon

Rum Dry Martini van Rumah (Daryl Lieuw-On)

Bij Rumah ligt de focus op, je verwacht het niet, Rum. Rum is lekker, maar in Nederland heeft het nog een vrije onbekende naam. Zonde, want je kan er ontzettend lekkere cocktails mee maken.

In de ā€˜classicsā€™ sectie van Rumah vind je cocktails die in de basis rum hebben, terwijl het origineel met een andere drank is.

Ingrediƫnten

  • 50 mlĀ ParanubesĀ Rum
  • 10 ml Noilly Prat dry Vermouth

Aan de slag!

Roer alle ingrediƫnten in een mixing glass met ijsklontjes en schenk dit daarna over in een gekoeld martini glas of coupe (zonder ijs).

man maakt cocktail
Bron: Williams Canteen via Typhoon

Malibu Cola van Williams Canteen (Niels van Wouwe)

Een cocktail met een zomers tintje. En zo makkelijk om te maken, dat er geen excuus is om het niet te doen.

Ingrediƫnten

  • 30 ml Malibu
  • 40 ml Bacardi Ocho AƱos
  • 10 ml geklaarde limoensap
  • 20 ml homemade cola siroop
  • top met London Essence soda water
  • 2 scheutjes Angostura bitter

Aan de slag!

Giet alle ingrediƫnten over het ijs en meng een beetje door elkaar.

cocktail in botanero
Bron: Botanero via Typhoon

Tommy’s Margerita van Botanero (David Trampe)

Normaal gesproken maak je een Margerita met Tequila, maar voor deze variant gebruiken we Mezcal. Tip van David: “maak het jezelf makkelijk en maak alvast een basismix van 200 ml limoensap en 100 ml suikersiroop. Neem daar 35 – 40 ml van per Margerita. Heb je het gelijk voor handen en sta je niet heel de tijd te klungelen als je dorst hebt!”

Ingrediƫnten

  • 50 ml goede kwaliteit Mezcal (of Tequila)
  • 25 ml vers uitgeperste limoensap
  • 12,5 ml suikersiroop. Voeg 200 gram suiker en 100 ml water aan een pannetje toe. Verwarm het zachtjes terwijl je roert. Is het opgelost dan is het klaar. Maak je het jezelf dus graag gemakkelijk, scroll dan even terug naar tip 3 hierboven. Dan hoef je de suikersiroop niet steeds opnieuw te maken
  • Snufje zout

Aan de slag!

Doe alles in Ć©Ć©n keer in de shaker, vul deze volledig met ijsblokjes en shake it. Giet de gehele inhoud met ijs en al in een groot whiskyglas en vergeet vooral niet te proosten!

Meer verfrissende cocktails

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
5 cocktailrecepten van Rotterdamse bodem voor de digitale borrel
Sluiten