Redactie
Redactie Recepten 29 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo bak je de perfecte entrecôte

Zeg je vlees, dan zeg je Gertjan Kiers. Een van de beste slagers van Nederland heeft nu een kookboek: Vleesbijbel. Wij mogen alvast zijn tips en recept delen voor de perfecte entrecôte. 

“Entrecôte is een biefstuk met een lekker randje vet uit de rug, gesneden van de dunne lende. Portioneer je de dunne lende inclusief ossenhaas en been, dan heet het een T-bone.”

entrecote

Zo maak je entrecôte

Haal de entrecôtes 30 minuten van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Verwarm de zonnebloemolie in een grote koekenpan en bestrooi het vlees met zeezout. Bak het vlees aan beide kanten goudbruin. Laat de boter in de pan smelten en keer het vlees zodat het aan beide kanten goed met de boter in contact komt.

Leg de entrecôte op het rooster in het midden van de oven (zet een braadslee onder het rooster als je geen zin hebt om naderhand de oven schoon te maken) en steek een kernthermometer tot in de kern van het vlees. Stel deze in op een kern-temperatuur van 53-54 graden.

Neem het vlees uit de oven als de kerntemperatuur is bereikt en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten. Breng op smaak met zwarte peper en zeezout voordat je de entrecôtes aansnijdt. Lekker met rode wijnsaus, gebakken paddenstoelen, risotto en spinazie.

Vleesbijbel ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 29,99.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.