Redactie
Redactie Inspiratie 20 mrt 2016
Leestijd: 2 minuten

4 keukengadgets waarvan je niet wist dat je ze nodig had

We kennen het probleem allemaal: een keuken vol gadgets waarvan we slechts een fractie regelmatig gebruiken. Mocht je nog wat ruimte overhebben voor echte aanwinsten in je keukenla, haal dan één van deze keukengadgets in huis waarvan je niet wist dat je ze nodig had! 

Klik op de afbeeldingen om ze gelijk te bestellen. 

Kookpincet

Met stip op nummer 1 staat het (metalen) kookpincet. Hij lijkt zo overbodig, maar eenmaal in huis laat je hem niet meer los. Wij gebruiken ‘m het liefst voor het grillen van groenten, maar ook bij het bakken van vlees, het verwijderen van graatjes en het mooi opmaken van je bord is hij wat ons betreft onmisbaar.

Je hebt verschillende varianten, maar de meesten kosten rond de €10,-. Ook leuk om te geven als cadeautje!

Kernthermometer

Het gezegde luidt niet voor niets ‘meten is weten’, want ook de kernthermometer mag wat ons betreft niet ontbreken. Met name de digitale thermometer is superhandig en gebruiken we voor van alles.

Niet alleen hele gebraden, maar ook individuele stukjes vlees en vis, taarten en zelfs brood gaar je tot perfectie! Wij gebruiken die van Ikea, maar deze werkt ook erg fijn (beiden bevatten magneetjes en een alarm).

Pureepers

Een tool die niet meer uit ons keukenkastje te slepen is is de pureepers. Supersimpel en als je al een stamper in huis hebt denk je waarschijnlijk “waarom zou ik dit nodig hebben?”. Geloof ons: hij is mega handig!

Naast dat je er de zachtste puree ever mee maakt (handig voor gnocchi!), is hij ook ideaal voor het fijnmaken van bijvoorbeeld gekookte eieren (ideaal voor eiersalade), guacamole en zacht maken van boter! Wij kochten ons (redelijk simpele) exemplaar jaren geleden bij Albert Heijn, maar je hebt ze in verschillende soorten en maten.

Deegschraper

De goedkoopste in deze lijst is de deegschraper (ook wel deegkrabber genoemd). Ja, hij is superhandig om restjes deeg van je aanrecht te schrapen of superzacht deeg bij elkaar te houden, maar dat is niet het enige.

Een deegschraper is namelijk superhandig om gesneden ingrediënten op je plank of aanrecht bij elkaar te vegen of in de pan te duwen. Hierdoor hoef je je koksmes niet meer te gebruiken en wordt dat mes ook minder snel bot.

Tot slot is een deegschraper handig om deeg (bijvoorbeeld voor pizza, pasta of brood) in porties te verdelen. Ideaal dus!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.