Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 3 mrt 2019
Leestijd: 1 minuut

Easy Peasy Mini: bloemkool met avocadosausje en kabeljauw (voor baby’s)

Vergis je niet: dit is een recept voor baby’s! Claire van den Heuvel en Vera van Haren zijn als duo bekend van hun Easy Peasy boeken, met lekkere recepten die je voor je kinderen kunt maken. Nu is er Easy Peasy Mini: hun eerste boek, maar dan als mini-uitgave. Daarin vind je 80 gezonde, makkelijke recepten voor kinderen in de leeftijden van 0 tot 4 jaar. Wij delen een lekker recept voor baby’s (vanaf 7 maanden) met je: bloemkool met avocadosausje en kabeljauw.

Easy Peasy Mini: “Met koolsoorten kun je in het begin het beste voorzichtig zijn. Van sommige baby’s zijn de darmpjes nog te gevoelig. Dat geldt niet voor bloemkool; de romige textuur valt vanaf de start meestal goed in de smaak.

Bloemkool zit vol vitamine B en C. Het bevat geen vet en is daarom een extra mooie combi met dit avocadosausje vol gezonde vetten.”

Recept voor baby's: bloemkool met kabeljauw

Zo maak je dit recept voor je baby

Stoom de bloemkool gaar en pureer grof. Bloemkool is vrij zacht en dus kun je de structuur iets grover laten. Doe hetzelfde met de kabeljauw. Eventueel kun je de kabeljauw en de bloemkool samen stomen.

Pel de halve avocado en pureer met wat kruiden, olie en water tot een glad en redelijk vloeibaar mengsel. Nog te vast? Voeg dan wat water toe.

Doe alle ingrediënten in een schaaltje en laat de verschillende onderdelen eerst los van elkaar proeven, mochten er smaken bij zitten die nieuw zijn. Daarna kun je de ingrediënten eventueel mengen, hoeft niet.

Easy Peasy Mini

Easy Peasy Mini (uitgever Becht) van Claire van den Heuvel en Vera van Haren ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 14,99 euro. 

Ook een lekker recept voor baby’s:

Een lekker vishapje voor je baby

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.