Redactie
Redactie Recepten 4 mrt 2017
Leestijd: 1 minuut

Vietnamese pho voor één persoon

Koken voor jezelf is leuk! Je kunt eindeloos experimenteren en eventuele mislukkingen hoef je met niemand te delen. Maar hoe pak je dat aan en hoe zorg je ervoor dat je slim inkoopt? Sam Stern geeft in Slimme eenpersoonsmaaltijden het antwoord. Wij mogen een recept delen uit dit kookboek: Vietnamese pho voor één persoon.

Snijd de gember doormidden en plet de tenen knoflook met de zijkant van een mes zodat ze openspringen. Schenk de bouillon in een pan en doe de gember, knoflook en steranijs erbij. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 20 minuten koken. Voeg de noedels op het juiste moment toe, zodat alles na 20 minuten klaar is – volg hierbij de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd intussen het vlees in zo dun mogelijk plakjes, net als de rode ui en de chilipeper. Is de bouillon klaar, schep dan de noedels eruit, doe ze in een diepe kom en leg het vlees erbovenop. Schenk de hete bouillon erover. Maak de Vietnamese pho af met de ui, het limoensap, de koriander, munt en chilipeper. Schenk hier eventueel een klein beetje vissaus over.

Vietnamese pho
Slimme eenpersoonsmaaltijden/Sam Stern

Slimme eenpersoonsmaaltijden ligt vanaf nu in de (digitale) boekwinkel voor € 22,50.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.