Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 13 feb 2020
Leestijd: 1 minuut

Aubergine met granaatappelpitjes en sardines van Fish Tales

Wist je dat sardines onlangs zijn uitgeroepen tot superfood? Ze zijn vooral heel goed voor je botten, omdat het echte calciumbommetjes zijn. Bovenal zijn ze gewoon heel erg lekker, zeker in dit recept voor aubergine met granaatappelpitjes en sardines.

Helemaal fijn: sardines zijn niet alleen lekker en gezond, maar ook nog eens érg betaalbaar. Viskenner Bart van Olphen van Fish Tales leert je in zijn nieuwste boek Vis uit Blik 2 hoe je het meeste haalt uit blikvis, zoals sardines. Dit heerlijke recept met sardines vind je daarin terug.

> Ook interessant: deze 5 vissen zijn goed voor je (en zo maak je ze het lekkerst klaar)

Sardines recept
Bron: David Loftus

Aubergine met granaatappelpitjes en sardines

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd de aubergines in de lengte in lange plakken. Leg de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Rooster de groenten in 15 minuten gaar en goudbruin in de oven. Verwarm de laatste 3 minuten de sardines op een aparte bakplaat mee.

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en rooster de pistache- en hazelnoten in de droge pan tot ze licht verkleuren. Zet apart.

Verdeel de aubergineplakken over twee borden – leg de plakken in elkaar gevlochten op elk bord. Verdeel de sardines over de aubergine, bestrooi met de pistache- en hazelnoten, muntblaadjes, granaatappelpitten, zout en peper, en besprenkel met citroensap en olijfolie. Serveer meteen.

Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen

Vis uit Blik 2 van Bart van Olphen (Kosmos Uitgevers) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 18,50 euro.

Meer recepten met vis uit blik:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.