Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 9 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Eindelijk: je kunt nu fantastische verse vis van Fish Tales kopen in de supermarkt

Goed nieuws voor alle liefhebbers van een lekker stukje vis! Want Fish Tales – het duurzame vislabel van Bart van Olphen – komt nu met duurzame, verse vis die gewoon te koop is in de supermarkt. De kabeljauwfilet en wilde zalmfilet van Fish Tales liggen vanaf vandaag in de winkel.

En da’s best bijzonder, want supermarkten verkochten tot nu toe alleen vis onder hun eigen private label.

Vis bakken zonder spetteren

Verwacht vanaf nu dus ook kakelverse vis in het schap van de supermarkt, net zoals je die bij de visboer vindt. De verse kabeljauwfilet en wilde zalmfilet van Fish Tales zijn van topkwaliteit, perfect om de lekkerste visgerechten mee op tafel te toveren.

Ook bijzonder: de kabeljauw gaat rechtstreeks van het schip vers naar het vak in de supermarkt. Daardoor spettert ‘ie minder in de pan en verliest de vis weinig vocht. Je houdt na het bakken een sappig visje met een krokant laagje en een mooie structuur over.

En als je de verpakking van je visje staat te bestuderen: check altijd even waar de vis vandaan komt en of ‘ie duurzaam is gevangen. Dat herken je aan het MSC-logo.

Lees ook: Koken met kabeljauw: waar moet je op letten?

Maxine met de verse zalm van Fish Tales
Bron: Fish Tales

Volledig traceerbaar

De verse vis van Fish Tales is in ieder geval volledig traceerbaar. Zo komt hun kabeljauw uit IJsland. Die wordt gevangen door de IJslandse kabeljauwvisser Thornsteinn Olafsson en zijn collega’s. Zij vangen hun vis in de Atlantische oceaan. Niet alleen staat deze soort bekend als de beste kwaliteit vis, IJsland loopt ook nog eens voorop als het aankomt op duurzame visserij.

Ook de herkomst van de wilde zalm van Fish Tales is compleet transparant. De meeste verse zalm die we nu in Nederland eten, is Atlantische zalm die wordt gekweekt in Noorwegen en Schotland. Fish Tales laat haar zalm wild vangen in de Yukon rivier in Alaska. Om precies te zijn door Maxine, vissersvrouw uit Alakanuk en haar vissersgemeenschap.

Het levert prachtige rood-roze zalm op met een fluweelzachte structuur. Daar ga je met liefde mee aan de slag in de keuken!

Wilde zalm van Fish Tales
Verse kabeljauw van Fish Tales

Waar te koop?

De verse visproducten van Fish Tales zijn vanaf vandaag te koop in de meeste Albert Heijn supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.fish-tales.com

Meer over koken met vis:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.