Culy
Culy Lunch 24 nov 2016

Tropische tonijnsalade van Bart van Olphen

Tonijn uit blik, mogen we dat eigenlijk nog wel eten? Er is gelukkig goed nieuws: Greenpeace heeft onderzoek gedaan naar hoe duurzaam tonijn in blik in de Nederlandse supermarkten is. Slechts één merk scoorde 100 procent in die test: het Amsterdamse Fish Tales van Bart van Olphen.

De rest scoort een dikke onvoldoende. Best wel heftig, dus. Je leest de resultaten van het onderzoek hier. Fish Tales, het merk van Bart van Olphen, vangt uitsluitend onbedreigde tonijnsoorten, met een gezonde populatie, zoals de skip jack en de albacore (witte) tonijn.

Daarnaast vangen ze de vis met hengels, zoals je hier een beetje kunt zien. Geen bijvangst, geen bodembeschadiging, en het is goed voor de lokale economie, werkgelegenheid en het ambacht.

Fish Tales wordt onder andere verkocht bij Albert Heijn, Hello Fresh en Deli2Go, KLM, Landmarkt Bagels & Beans. Ter ere van dit heuglijke nieuws delen we de tropische tonijnsalade van Bart van Olphen. Met tonijn uit blik!

alis-tonijn-2016-nl-water

Het recept

Kneed in een kom de rode ui met de rode peper, de currybladen en het limoensap. Voeg ook ½ theelepel zout toe. Op de Malediven zeggen ze dat je door het kneden de ingrediënten in elkaar laat ‘smelten’.

Voeg de kokos en tonijn toe en meng voorzichtig met je handen tot de tonijn een fijne structuur heeft gekregen.

Je kunt deze tonijnsalade heerlijk eten op toast, of deegpakketjes vullen met het vismengsel en deze krokant bakken.

tropische-tonijnsalade-van-bart-van-olphen0001

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Tropische tonijnsalade van Bart van Olphen
Sluiten