Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 27 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: pina colada chiapudding

Chiazaad is niet alleen een goede topping voor op je smoothie of havermout. Je kunt er ook een heerlijk ontbijt (of dessert) mee maken. Kijk maar eens naar deze pina colada chiapudding met kokosmelk en stukjes verse ananas. Een supermakkelijk ontbijt dat je in zomerse sferen brengt.

Chiapudding is een persoonlijke favoriet van Culy’s Ogechi. Het zaadje heeft niet zoveel smaak, maar dat maakt het een leeg canvas waar je jouw favoriete ingrediënten aan kunt toevoegen. Zo maakten we eerder chiapudding met granaatappelpitjes en een tropische versie met banaan en kokos. Je kunt alle kanten opgaan!

Deze keer kiezen we voor twee bijzondere ingrediënten, namelijk ananas en kokos: dé smaakmakers in een pina colada. Hiermee creëer je het perfecte tropische ontbijt dat niet alleen makkelijk en gezond is, maar ook nog eens vullend.

Culy Homemade: pina colada milkshake voor tropische vibes

Het is belangrijk dat je de chiapudding laat rusten voor minimaal vier uur, voor die puddingachtige textuur. Ook haal je de meeste voedingsstoffen uit het chiazaad door ze eerst te weken. Handig, want dat maakt chiapudding ook een geweldig ontbijt dat je van te voren kunt maken.

Pinacolada chiapudding
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy Ogechi Chibueze voor Culy

Zelf pina colada chiapudding maken

Meng de kokosmelk, ananassap, chiazaad en honing in een kom. Roer goed totdat alle ingrediënten gemengd zijn. Zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan.

Laat vervolgens de chiapudding minstens 4 uur of een nacht in de koelkast staan. De chiazaadjes zullen het mengsel dikker maken. Hierdoor krijgt het een puddingachtige structuur.

Roer vlak voor het eten het mengsel nogmaals goed door. Verdeel de helft van de blokjes ananas over de schaaltjes en roer erdoorheen. Zorg ervoor dat de ananas goed verdeeld is over de chiapudding.

Schep vervolgens de chiapudding in vier schaaltjes. Bestrooi de chiapudding met geraspte kokos en extra blokjes ananas. Maak af met limoenrasp.

Pinacolada chiapudding
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer tropische recepten

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.