Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 17 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: mango float (een heerlijk tropisch toetje!)

En de prijs voor meest tropische toetje gaat naar… deze mango float! Met verse mangopuree, een kneepje limoen en opgeklopte gecondenseerde melk heeft dit dessert de smaak van een exotisch strand. En geloof ons nou maar wanneer we zeggen: dat wil je.

Mango float is een no-bake dessert uit de Filipijnen dat bestaat uit laagjes koekkruimels, mangopuree en een mengsel van opgeklopte slagroom en gecondenseerde melk.

Meestal wordt dit in een grote, rechthoekige schaal gemaakt, tiramisu-gewijs. Wij kozen hier voor een ronde springvorm zodat je die kunt aansnijden als een taart. Even simpel, maar staat toch net wat leuker, vinden we. Uiteraard kun je ook gewoon kiezen voor de klassieke ovenschaal, zo je wil.

Mango float: het Filipijnse toetje met mango en gecondenseerde melk

Mango float
Bron: W

Mango float

Smelt de boter in een steelpan op medium vuur tot de boter een mooie goudbruine kleur krijgt. Haal daarna van het vuur en laat afkoelen.

Mix de koekjes tot kruimels met een chopper of keukenmachine. Doe de koekkruimels in een mengkom en voeg de bruine boter toe. Mix met een lepel door elkaar tot ‘t de textuur van nat zand heeft. Laat afkoelen.

Vet een springvorm in met boter.

Klop de slagroom op tot zachte pieken met een elektrische mixer. Voeg de gecondenseerde melk beetje bij beetje toe en klop verder op tot stijve pieken. Zet deze kom koud in de koelkast.

Schil de mango’s en snijd stukjes van het vruchtvlees. Doe deze in de keukenmachine en mix samen met het limoensap tot een gladde mangopuree. Met de staafmixer lukt dit ook.

Verdeel 2/3 van de koekkruimels in de ingevette springvorm. Gebruik je vingers en je handpalm om er een mooie, gelijkmatige laag van te maken.

Spatel er de helft van de slagroom op en spreid voorzichtig uit. Doe hetzelfde met de helft van de mangopuree.

Verdeel er opnieuw een laag van de koekkruimels over, maar bewaar een paar eetlepels voor de laatste stap. Maak opnieuw een laag slagroom en een laag mangopuree. Verdeel tot slot de laatste eetlepels koekkruimels eroverheen.

Laat volledig afkoelen (minstens 45 minuten, maar een hele nacht in de koelkast kan ook). Serveer de mango float in taartpunten.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.