Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 25 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: Hong Kong mango pancakes (zachte crêpes met room en mango)

Hoe geweldig zien deze Hong Kong style mango pancakes eruit die je overal op social media tegenkomt? We moesten deze zachte pannenkoekjes met room en mango natuurlijk meteen zelf maken, en dat bleek makkelijker dan gedacht. Ze zijn zó zacht, fruitig en romig… dit dessert moet je proberen.

We kwamen deze mango pancakes tegen op TikTok (volg je ons al?), uiteraard. Zoals gewoonlijk stonden we dezelfde dag in de keuken om het recept zelf uit te proberen. De mango pancakes zijn eigenlijk geen pannenkoeken, maar lijken meer op gele Franse crêpes. Ze zijn gevuld met slagroom en een dikke plak mango, super juicy. Hierdoor is het eigenlijk een heel licht dessert, dat je ook nog eens supersnel op tafel zet.

Hong Kong mango pancakes
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

Zelf de populaire Hong Kong mango pancakes maken

Begin met het maken van het beslag van de mango pancakes. Giet hiervoor de melk in een grote kom. Zeef het custardpoeder (of maïzena), bloem en poedersuiker bij de melk. Mix tot een glad geheel met een garde.

Smelt ondertussen de boter in de magnetron of op het vuur. Zorg dat deze niet verbrandt. Doe de gesmolten boter, het geklutste ei en de kleurstof bij het pannenkoekenmengsel. Roer opnieuw met een garde tot een glad beslag. Zeef het beslag, zodat alle klontjes eruit zijn.

Verhit vervolgens een brede anti-aanbakpan op laag vuur. Giet met een grote soeplepel het beslag in de pan en draai in het rond, zodat de bodem bedekt is met het beslag. Bak de pannenkoek gaar in ongeveer 5 minuten op één zijde, keer de pannenkoek niet om. De pannenkoek moet zacht en elastisch zijn. Maak de randen los met een spatel en haal ‘m eruit met je handen. Leg op een bord en laat de pannenkoek afkoelen. Doe deze stappen opnieuw tot het beslag op is.

Klop ondertussen de slagroom samen met de poedersuiker en vanille-extract. Snijd ook de mango in dikke plakken.

Dan is het tijd om de mango pancakes te vullen. Leg de pannenkoek met de kant waarop ‘ie is gebakken omhoog. Begin met een flinke schep slagroom en leg de dikke plak mango erbovenop. Vouw de pannenkoek daarna dicht en draai ‘m om.

Snijd de mango pancakes doormidden met een scherp mes en garneer met extra poedersuiker of muntblaadjes.

Nog meer populaire recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.