Willem van Santen
Willem van Santen Recepten 27 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Witbierspritz met rozemarijn en frambozen uit het nieuwe Foodies Magazine

Zodra de zon schijnt, dekken wij de tafel buiten. Nodig vrienden en familie uit en maak er een tuinfeestje van met deze heerlijke gerechten om te delen! En voor daarbij schenken we een verfrissende witbierspritz met rozemarijn en frambozen.

Dit recept is afkomstig uit het huidige nummer van Foodies: Foodies 07. Daarin vind je naast dit recept voor een witbierspritz met rozemarijn en frambozen ook weer een column van Culy over één van de lekkerste foodtrends: ijs in bijzondere smaken. Nog niet gezien? Hol snel naar de supermarkt en haal ‘m in huis.

Witbierspritz uit Foodies Magazine
Bron: Mitchell van Voorbergen

Witbierspritz: zo maak je ‘m

1.     Kook een siroop van 150 ml water, het citroensap, de suiker en de takjes rozemarijn. Laat afkoelen met de takjes erin. Zeef de siroop.

2.     Vul ruime glazen met ijsklontjes, verse frambozen en wat verse sprietjes rozemarijn. Giet 2 el van de rozemarijnsiroop in het glas en vul verder met een half blikje koud witbier.

Borrelbrood (met twee toppings) uit het nieuwe Foodies Magazine

Dit vind je nog meer in Het Grote Vakantienummer van Foodies

Heel veel ijs

Geen zomer zonder ijs! Van frisse citroensorbets tot makkelijke aardbeienijsjes en ook roomijs met zwarte peper: in dit nummer vindt elke ijsliefhebber verkoeling.

Lekker buiten eten

Hup, zet de drankjes maar koud, dek de tuintafel en steek die bbq maar aan: we gaan buiten eten! Met de redactie genoten we van allerlei lekkers in de tuin, we delen heerlijke picknickrecepten en maken ook nog eens de leukste zomerse hapjes om te delen.

En verder…

Delen we dé hotspots voor een vakantie in eigen land én reizen we door Europa voor de leukste culinaire steden, leer je ook nog de perfecte pavlova te maken en veel, veel meer…

Het nieuwe nummer van Foodies Magazine ligt nu in de winkel en is te bestellen via foodiesmagazine.nl.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.