Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 jun 2013
Leestijd: 1 minuut

Super easy en gezond: chia pudding met granaatappelpitjes

Zelf pudding maken veel werk? Hoeft niet! Deze (chia) pudding op basis van superfood chiazaad is super snel gemaakt én erg voedzaam. Heerlijk als toetje, maar ook als gezond ontbijt.

Chiazaad is de afgelopen jaren ontzettend populair geworden in ons land, omdat deze piepkleine zaadjes heel gezond zijn gebleken. Het zijn echte gezondheidsbommetjes en omdat ze een neutrale smaak hebben, kun je ze met gemak toevoegen aan je ontbijt of toetje.

Door de chiazaden te weken in vocht ontstaat een dikke, romige pudding met een neutrale smaak die zich perfect leent om allerlei lekkere dingen aan toe te voegen. Denk aan granaatappelpitjes, gehakte noten, plakjes banaan, kokos, mango of passievrucht. Heerlijk!

Alles over chiazaden

Chiapudding
Culy.nl

Chia pudding maken

  1. Meng de chiazaden met de rijstmelk, het zoetmiddel en eventueel een snufje zout, giet in een kom en dek af. Laat minimaal 1 tot 2 uur staan zodat de chiazaden het vocht opnemen en gaan zwellen. Dit zorgt ervoor dat het een pudding wordt.
  2. Roer los met een vork en serveer me granaatappelpitjes. Andere lekkere toppings: gehakte noten, plakjes banaan, kaneel, kokosrasp en/of honing. Eet de chia pudding als voedzaam ontbijt of dessert. Yum!

Meer recepten met chiazaad:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.