Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 dec 2023
Leestijd: 1 minuut

Lekker bijgerecht uit de airfryer: mini pompoenhasselbacks van Triptyque

Zoek je nog een leuk bijgerecht voor het kerstmenu of voor bij het gourmetten? Dat hebben we voor je gevonden en wel in de vorm van deze mini pompoenhasselbacks. Dit bijgerecht uit de airfryer is ontzettend makkelijk om te maken en je steelt er echt de show mee.

Onlangs waren we bij de lancering van Greenpan (die ken je van die pfas-vrije potten, pannen, keukenapparatuur en meer). Wij zijn in elk geval fan van hun airfryers en we zijn niet de enige: Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz van restaurant Triptyque in Wateringen zijn dat ook. Zij lieten ons zien dat je sterwaardige gerechten kunt bereiden in een airfryer.

Onze aandacht werd meteen getrokken door hun mini pompoenhasselbacks, die we meteen willen tippen als lekker bijgerecht voor de feestdagen. Het is de miniatuurversie van het recept uit hun boek Groente Menu’s én dus gemaakt in een airfryer.

Wat kun je eigenlijk allemaal ‘Hasselbacken’ (en waarom zou je)?

Mini pompoenhasselbacks bijgerecht groente pompoen
Triptyque

Mini pompoenhasselbacks met laurier (bijgerecht uit de airfryer)

  1. Verwarm de airfryer voor op 170 °C.
  2. Schil de pompoenen, halveer ze in de lengte, verwijder de pitten en snijd ze op maat: 6,5 cm bij 4 cm.
  3. Snijd ze vervolgens om de 0,5 cm in, scheur de laurierblaadjes en steek ze in de ingesneden delen van de pompoen. Voeg ook twee stuks steranijs toe aan elke pompoenhelft.
  4.  Smelt de boter in een steelpan en meng de honing erdoor. Bestrijk de pompoenen met dit mengsel, bak de pompoenen 5 minuten in de airfryer en bestrijk ze om de 5 minuten met het mengsel (totale airfryer-tijd: 30 minuten).
  5. Voeg zout en peper naar smaak toe. Bestrooi met de sinaasappelrasp.

Met dank aan Greenpan en Triptyque

Meer hasselback recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.