Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 nov 2021
Leestijd: 1 minuut

Sajoer bajem (Indische spinazie met gehakt) uit Groente Menu’s

Etentjes thuis waren nog nooit zo lekker als in Groente Menu’s. In dit nieuwe kookboek van chef Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz (van restaurant Triptyque) worden je met 13 uiteenlopende menu’s de meest toffe ideeën voorgeschoteld. Uiteraard volgens hun bekende 80/20-filosofie: 80% groenten, 20% vis of vlees. Deze sajoer bajem komt van de ‘Indo tafel’ uit het boek.

Wil je thuis een lekker etentje serveren, dan is daar altijd het vraagstuk wat bij elkaar past. In Groente Menu’s geven Niven en Virginie je complete menu’s vol leuke, simpele gerechten met wow-factor waarmee je een tafel vol kunt bouwen. Van een Bourgondische tafel (met het befaamde briochebrood van Triptyque) tot aan fancy Dutch Cuisine tot aan een tafel waar de Spaanse zon boven schijnt.

Je kunt elk menu ook deels maken, bijvoorbeeld voor met z’n tweeën. De recepten zijn zó praktisch en lekker dat je er namelijk gewoon elke dag uit wil koken.

Wij mogen alvast een recept voor sajoer bajem delen: een familierecept van het duo, dat je maakt met spinazie, gehakt en mais. Heerlijk bij andere Indische gerechten als frikadelpan en sambal goreng telor.

Sajoer bajem
Bron: Mitchell van Voorbergen

Sajoer Bajem

Was de spinazie en laat hem goed uitlekken.

Los het blokje vleesbouillon op in 250 ml heet water, voeg vervolgens het gehakt, de koentji en ui toe en laat een kleine 30 minuten zachtjes koken. Doe vervolgens de maiskorrels en spinazie erbij en roer tot de spinazie is geslonken; voeg eventueel nog zout naar smaak toe. Dit gerecht hoort wat ‘nat’ te zijn en kan met vocht gegeten worden.

Let op: de koentji is enkel voor de smaak, niet om te eten.

Groente Menu's

> Groente Menu’s (Kosmos Uitgevers) van Niven Kunz en Virginie van Bronckhorst-Kunz is nu te koop voor € 29,99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.