Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 10 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: hasselbackaardappeltjes met kerstboter (het perfecte bijgerecht!)

Wat je ook serveert met kerst, deze hasselbackaardappeltjes met kerstboter passen zowat bij alles. Over een tof bijgerecht gesproken!

De kerstboter bevat cranberry’s, rozemarijn en walnoten: smaken die kerst schrééuwen. De boter trouwens zal trouwens een beetje smelten op de warme hasselbackaardappeltjes, maar dat is júíst lekker.

hasselbackaardappeltjes met kerstboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Hasselbackaardappeltjes met kerstboter

Doe de ongeschilde krieltjes in een pan. Bedek met koud water. Breng op hoog vuur aan de kook. Kookt het water? Geef het een royale snuf zout (zo zout als de zee!) en zet een timer op 10 minuten. Giet af, spoel af met koud water en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Gebruik een scherp mesje om elk krieltje hasselbackgewijs in te snijden. Dat wil zeggen: maak dunne inkepingen, maar snijd ze niet volledig door. Een tip hierbij is om de krieltjes op een grote lepel te leggen.

Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de krieltjes op. Gebruik een borsteltje om ze in te smeren met olijfolie. Bak gedurende 10 minuten in de warme oven. Haal de hasselbackaardappeltjes uit de oven, bestrijk ze nogmaals met olijfolie en geef ze een royale snuf zout. Bak nog eens 10 minuten, tot de krieltjes volledig gaar zijn.

Wanneer de hasselbackaardappeltjes in de oven staan, maak je de kerstboter. Doe daarvoor alle ingrediënten in een mengkom en meng door elkaar. Spreid dit uit over een vel bakpapier en rol het papier als een snoepje. Leg dit even in de koelkast zodat de boter weer uithardt.

Serveer de hasselbackaardappeltjes met een plakje van de kerstboter erbovenop.

hasselbackaardappeltjes met kerstboter
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.