Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 24 jan 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: Hasselback courgette (een leuk bijgerecht!)

Ik hasselback, jij hasselbackt, wij hasselbacken. Alleen al omdat het zo lekker bekt (heb je ‘m?) zou je dit gerecht moeten maken. Deze hasselback courgette kan dankzij de inkepingen extra goed de smaken van de marinade opnemen. Lekker!

De courgettes krijgen in dit gerecht een snelle marinade met veel citroen en peterselie. Ofwel: frisse, verse smaken die hand in hand gaan met de knapperig gebakken courgette.

Dit bijgerecht is bovendien bij héél veel dingen lekker: bijvoorbeeld bij zalm, een lekkere paddenstoelenrisotto of bij polenta.

Hasselback courgette
Bron:

Zo maak je de Hasselback courgettes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe alle ingrediënten voor de marinade een kommetje en meng met een lepel.

Maak dunne sneetjes in de courgettes maar zorg dat je ze niet tot helemaal tot beneden snijdt (leg eventueel twee satéprikkers langs de courgettes om dit te voorkomen). Leg de courgettes in hun geheel op een bakplaat en lepel er de helft van het mengsel over.

Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven en doe er dan de andere helft van het mengsel over. Probeer dit zoveel mogelijk in de inkepingen te druppelen. Zet vervolgens nog eens 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de courgettes tot slot elk in 3 gelijke stukken zodat er 9 kleinere porties ontstaan.

Meer leuke bijgerechten?