Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 29 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: makkelijke espresso martini-trifle met slagroomsoesjes

Denk jij bij het drinken van een espresso martini ook weleens: dit is net een toetje? Wij ook, daarom hebben we er nu ook echt een toetje van gemaakt. Een makkelijk dessert nog wel, in de vorm van een espresso martini-trifle met slagroomsoesjes.

Deze espresso martini-trifle kun je opbouwen in eenpersoonsglaasjes of in een hele grote kom. Wij kozen hier voor het eerste scenario, maar in een grote schaal staat het dus minstens zo feestelijk!

In dit makkelijke dessert gaan kant-en-klare slagroomsoesjes, een easy koffiesiroop, slagroom (wel zo lekker als je daar verse slagroom even voor opklopt) en gesuikerde hazelnoten. Je kunt het feesttoetje eventueel afmaken met eetbaar goud. Vergeet in elk geval de mokkaboontjes niet; een directe knipoog naar de beroemde cocktail.

Espresso martini trifle makkelijk toetje
Nancy van Batenburg voor Culy

Makkelijk dessert: Espresso Martini-trifle met slagroomsoesjes

  1. Maak eerst de gesuikerde hazelnoten. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Rooster de hazelnoten goudbruin in een koekenpan op medium vuur. Voeg dan de suiker toe, laat smelten en wacht tot de suiker ook goudbruin kleurt. Giet het mengsel op het bakpapier en laat helemaal uitharden. Daarna kun je het in stukken breken, bijvoorbeeld door er met een deegroller op te slaan (leg er dan eerst een velletje bakpapier op).
  2. Maak de koffiesiroop. Doe daarvoor de koffie en suiker in een kom en voeg twee eetlepels gekookt water toe. Roer tot het is opgelost en roer dan ook de koffielikeur erdoorheen. Zet het opzij.
  3. Maak de room. Klop de slagroom samen met de poedersuiker met een mixer op tot er stijve pieken ontstaan.
  4. Ga bouwen: Begin met een beetje koffiesiroop, gevolgd door een laagje room, volg met wat soesjes (reken op 3 soesjes per glas). Lepel daar weer wat koffiesiroop overheen en volg met een handje van de hazelnoten. Eindig met een laag room (zoals bij een espresso martini). Leg er drie mokkaboontjes op en strooi er nog wat hazelnoten overheen.
Espresso martini trifle makkelijk toetje
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer makkelijke toetjes:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.