Redactie
Redactie Diner 23 dec 2012

How-to video van Jules: heerlijke lamsracks roosteren

Al eerder schreven we dat we fan zijn van Jules Wiringa. De jonge chef die handige, overzichtelijk video’s op YouTube plaatst waarin hij stap voor stap verschillende technieken en bereidingen uitlegt. In zijn nieuwste video leert hij ons de perfecte lamsracks te roosteren in de oven. Zalig tijdens het kerstdiner of gewoon, tijdens een winterse avond.

Wil je het vlees wat meer smaakgeven? Rooster het dan in een heerlijke kruidenkorst van fijngehakte peterselie, munt en broodkruim. Hou je van wat meer pit? Ga dan voor heerlijke spicy lamsracks.

Wijntip van Mr. Vinoeen droge, ietwat vollere rosé uit bijvoorbeeld Spanje (Navarra) of Frankrijk (Tavel). Het zachte lamsvlees komt dan mooi uit omdat de wijn niet overheerst, maar aansluit. Is het lamsvlees een beetje spicy, dan kan ook een wijn op basis van de shiraz druif (bijvoorbeeld Zuid-Afrika): het zachte van de wijn past wonderwel bij het spicy karakter van het lam.

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
How-to video van Jules: heerlijke lamsracks roosteren
Sluiten