Redactie
Redactie Dessertrecepten 23 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Cranberrycrumble met cheesecakevulling

Wat is er meer typisch kerst dan cranberrysaus? Cranberrycrumble! Dit heerlijke recept is afkomstig van Oil & Vinegar en verkoopt tevens de dikgedrukte ingrediënten.

Wijntip van Mr. Vino: friszoete witte wijn; bijvoorbeeld een monbazillac uit Frankrijk of een wijn op basis van de muscatdruif.

Doe de cranberry’s met de cranberry-azijn en suiker in een pan en laat inkoken op een laag vuur. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Meng de bloem met de basterdsuiker en hazelnoten en voeg dan de hazelnootolie toe. Zet dit op een laag vuur in een pan met dikke bodem zodat de olie in de andere ingrediënten trekt en alle smaken mengen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en schep hier de roomkaas en ricotta doorheen. Voeg citroenrasp naar smaak toe. Serveer de crumble in een weckpotje. Begin met een laag van de compote, dan het roommengsel en als laatste de crumble.

Tip: Serveer de potjes open of dicht met een lepeltje er aan vastgebonden. Ook leuk als cadeautje!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.