Cranberrycrumble met cheesecakevulling

Culy 23 dec 2012 Dessertrecepten

Wat is er meer typisch kerst dan cranberrysaus? Cranberrycrumble! Dit heerlijke recept is afkomstig van Oil & Vinegar en verkoopt tevens de dikgedrukte ingrediënten.

Wijntip van Mr. Vino: friszoete witte wijn; bijvoorbeeld een monbazillac uit Frankrijk of een wijn op basis van de muscatdruif.

Doe de cranberry’s met de cranberry-azijn en suiker in een pan en laat inkoken op een laag vuur. Voeg eventueel een klein beetje water toe. Meng de bloem met de basterdsuiker en hazelnoten en voeg dan de hazelnootolie toe. Zet dit op een laag vuur in een pan met dikke bodem zodat de olie in de andere ingrediënten trekt en alle smaken mengen.

Klop de slagroom met de suiker stijf en schep hier de roomkaas en ricotta doorheen. Voeg citroenrasp naar smaak toe. Serveer de crumble in een weckpotje. Begin met een laag van de compote, dan het roommengsel en als laatste de crumble.

Tip: Serveer de potjes open of dicht met een lepeltje er aan vastgebonden. Ook leuk als cadeautje!

Voor 4 personen:

Voor de ‘cheesecake’:

  • 200 ml slagroom
  • 100 gram roomkaas
  • 100 gram ricotta
  • 4 theelepels suiker
  • Citroenrasp

Voor de cranberry compote:

  • 250 gram cranberry’s
  • 3,5 eetlepels cranberry-azijn
  • 3,5 eetlepels suiker

Voor de crumble:

  • 50 gram bloem
  • 50 gram bruine basterdsuiker
  • 40 gram fijngehakte hazelnoten
  • 3 eetlepels hazelnootolie
Reageer op artikel:
Cranberrycrumble met cheesecakevulling
Sluiten