Nasi met satésaus en een omeletrolletje

Culy 27 jan 2016 Diner

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: nasi met satésaus en een omeletrolletje.

Verwarm je oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Braad de kippenbouten met peper en zout in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen. Maak ondertussen de satésaus of warm (als je kant-en-klare saus gebruikt) vlak voor het serveren op.

Verhit vervolgens een wok met wat olie en bak hierin de nasigroenten toe en roerbak drie minuten mee. Voeg de boemboe (bekijk de verpakking voor instructies) toe en roer dit goed door. Zet het vuur iets lager en laat nog drie minuten garen.

Haal het kippenvlees voorzichtig met twee vorken los en verwijder de botjes. Voeg vervolgens de rijst en de kip toe aan de wok, zet het vuur wat hoger en meng de rijst met de groenten. Houd de nasi op laag vuur warm.

Kluts de eieren in een kom met peper en zout. Verhit twee eetlepels olie in een koekenpan en maak een omelet. Keer om en bak nog één minuut op middelhoog vuur. Laat afkoelen, rol de omelet op en snijd in vieren.

Verdeel de nasi over de borden en serveer met de omelet, de satésaus en wat kroepoek.

Nasi met satesaus

Voor 4 personen:

  • 400 gram nasigroenten of een mix van taugé, prei, wortel, kool en paprika
  • 2 eieren
  • 300 gram rijst
  • 500 gram kippenbouten
  • 200 ml satésaus
  • 75 gram kroepoek
  • Boemboe voor nasi goreng
Reageer op artikel:
Nasi met satésaus en een omeletrolletje
Sluiten