Redactie
Redactie Recepten 1 okt 2016
Leestijd: 2 minuten

Gado gado springrolls van Pauline

Het nieuwste boek van Pauline Weuring is uit: Feel Good Food. Een boek met bijna 90 lekkere lichte recepten. Wij mogen alvast een lekker gerecht uit dit boek delen: gado gado springrolls.

Springrolls zijn verse loempia’s. Ze zijn razend populair. Ze worden niet geftituurd of gebakken. Je eet ze als het ware rauw. Ik vind ze zelf erg lekker en ze zijn lekker licht.

Je kunt er alles indoen wat je zelf lekker vindt (de ideale manier om restjes groente te verwerken). Ik heb ze nu Gado Gado stijl gemaakt. Met kort geblancheerde groente en een lekkere pindadip. Yum.”

Het recept

Begin met het blancheren van de groentes. Snijd de paksoi in stukken. Punt de sperziebonen en snijd de wortel in reepjes.

Blancheer de groentes omstebeurt in ruim water met zout. De wortel en de boontjes hebben ongeveer 3 tot 5 minuten nodig. De paksoi en de taugé zijn na 1 minuut wel klaar. Laat de groente uitlekken op een keukenpapiertje. Breng ze op smaak met iets peper en zout. 
Snijd de komkommer in reepjes en de lente ui in ringetjes. Hak de koriander grof.

Zet een diep bord klaar met warm water. Week het rijstvel ongeveer 30 tot 45 seconden in het water. Hij moet zacht en vormbaar worden, maar ook weer niet te slap.

Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel de groentes over het midden van het vel. Garneer de groente met de lente ui en wat gehakte koriander en cashewnoten.

Vouw de spingrolls net zoals een loempia. Vouw eerst de buitenzijdes naar binnen. Rol hem dan voorzichtig op.

Maak een koude pindasaus door alle ingrediënten met een garde te mengen. Breng de saus op smaak met peper en zout. Serveer de springrolls met de pindasaus.

Tip: Springrolls zijn ook erg lekker met kip en mango of met garnalen en avocado. Varieer er lekker mee.

Afbeelding van gado-gado-springrollsm met pindasaus recept

Feel Good Food van Pauline Weuring ligt nu in de (digitale) boekwinkel voor € 19,95.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.