Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 1 nov 2018
Leestijd: 2 minuten

Grilled chicken tacos van Taqueria LIMA

Van 1 t/m 4 november is het Dia de los Muertos: de belangrijkste Mexicaanse feestdag van het jaar. Maar bij Taqueria LIMA in de Foodhallen in Rotterdam is het elke dag een Mexicaans feestje. Wij mogen hun recept voor heerlijke grilled chicken tacos met je delen. Arriba!

Dia de los Muertos betekent letterlijk ‘Dag van de Doden’. Klinkt ongezellig, maar het is juist een mooi, uitbundig en kleurrijk feest, waarbij de Mexicanen hun overleden dierbaren eren. Een soort bonte, feestelijke versie van Allerzielen.

In Nederland vieren we deze feestdag dan misschien niet, maar bij Taqueria LIMA in de Foodhallen in Rotterdam is het evengoed feest. Zo kun je er een jaar lang gratis taco’s winnen. Daarnaast krijg je bij iedere taco platter een flesje van hun Ketelbinkie hot sauce (in samenwerking met Let’s Salsa gemaakt) cadeau. Of maak thuis dit recept voor hun befaamde grilled chicken tacos.

Taqueria LIMA

Voor de pickles

Begin een dag van tevoren.

Was de komkommer en snij deze in dunne plakjes, gebruik hiervoor een kaasschaaf of mandoline.

Vul een afsluitbare bak met de komkommer en 1 flesje sushi azijn, doe hetzelfde met de mais. Laat een nachtje staan.

Voor de spicy saus

Breng een kom kewpie mayo op smaak met de sriracha en maak af met rasp/sap van 2 limoenen.

Groene salsa

Was de boontjes, verwijder de kontjes en snij zo dun mogelijk. Was de koriander en hak ‘m grof, de bieslook ook ragfijn snijden. Meng alles en breng op smaak met olijfolie, sap van 5 limoenen en wat peper en zout.

Kippendijen

Meng de kip met olijfolie en kruidenmix, laat dit minimaal 2 uurtjes marineren en bak 8 a 10 minuten per kant in een grillpan.

Taco’s bouwen!

De tortillatjes bak je 45 seconden per kant in een droge koekenpan. Voilà, bouwen maar.

Gebruik eerst een eetlepel saus, hierover wat mais en komkommer pickles, stukjes gegrilde kip, verse salsa en strooi hier wat chipotle kruiden overheen. Scheutje Ketelbinkie hot sauce erbij en zet een mooi plaatje op Insta voor je ze opeet!

Grilled chicken tacos van Taqueria Lima

Meer lekkere recepten voor taco’s:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.