Chipotle hotdogs van de BBQ

Monique van Loon 16 jun 2017 Diner

Je kunt een opgewarmde knakworst met een beetje ketchup in een broodje stoppen en dat een hotdog noemen. Maar de kok van Oil & Vinegar wilde meer! Wat denk je van chipotle hotdogs, gemaakt met worstjes van de BBQ en pittig gehakt in een knapperig wit broodje, met uien, geroosterde tomaten en geraspte cheddar erover? 

Braad het gehakt aan in de olijfolie, pel de uien en snij ze in ringen. Bak de ui mee met het gehakt en kruid met de chipotle en knoflook. Verwarm een barbecue tot 200 graden en pof de puntpaprika’s en aubergine.

Snijd de tomaten in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Verwijder de schil van de puntpaprika’s en de aubergine, hak beide grof en meng ze met de tomaat en peterselie. Breng het groentenmengsel op smaak met Bruschetta kruiden, extra vierge olijfolie en zeezout.

Snijd de broodjes van bovenaf in en besmeer de binnenkant met een dikke laag van het groentemengsel. Grill de hotdog worstjes op de barbecue en leg ze in de broodjes. Schep het gehakt-uienmengsel erbij en bestrooi dat met kaas. Leg de broodjes op de barbecue totdat de kaas gesmolten is. Klaar zijn je chipotle hotdogs!

 

Voor 4 personen:

  • 1 eetlepel olie om in te bakken
  • 200 gram varkensgehakt of gemengd gehakt
  • 2 witte uien
  • 1 eetlepel gerookte chipotle chilipepers
  • Wat fijngehakte knoflook
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 aubergine
  • 6 trostomaten
  • 1/4 bos peterselie
  • 2 eetlepels bruschetta kruidenmix
  • 6 eetlepels extra vierge olijfolie
  • Zeezout
  • 4 hotdog worstjes
  • 100 gram geraspte kaas
  • 4 witte puntbroodjes óf stokbrood
Reageer op artikel:
Chipotle hotdogs van de BBQ
Sluiten