Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: taco’s met zoete aardappel, chorizo en appelsalsa

Van taco’s wordt iedereen blij. Helemaal van een variant met zoete aardappel én chorizo: what’s not to love? De groene appelsalsa die we erbij maken, is lekker fris en tangy. Dat wordt genieten!

Je kunt voor dit recept ook gewone aardappel gebruiken, mocht je die al in huis hebben. En ben je geen fan van koriander, dan kun je die vervangen door munt in de appelsalsa. Make it your own! Het is jóúw tacofeestje.

Zo maak je de groene appelsalsa

Maak eerst de salsa, dan kunnen de smaken een half uurtje intrekken.

Snijd de appel mooi fijn, in gelijke, kleine blokjes. Meng met de fijngehakte bosui, komkommer, koriander en jalapeno. Doe er wat limoensap bij en proef of je meer moet toevoegen. Breng op smaak met wat zout.

taco's zoete aardappel chorizo

Zo maak je de taco’s met zoete aardappel en chorizo

Breng de blokjes zoete aardappel aan de kook in een pan met gezouten water en laat ongeveer 5 minuten koken. Giet ze af en laat ze kort droogstomen.

Maal de blokjes chorizo in een keukenmachine tot kruim. Of hak ze fijn met een mes.

Zet twee koekenpannen op het vuur: één voor de zoete aardappel en één voor de chorizo. Verhit de pan voor de zoete aardappel op medium-hoog vuur en giet er drie eetlepels zonnebloemolie in. Bak de blokjes aardappel in 15 minuten goudbruin.

Bak in de andere pan de chorizo in zijn eigen vet, tot het kruim begint te bruinen en mooi droog wordt (dit duurt ook ongeveer 15 minuten). Er zal veel vet vrijkomen uit de chorizo; als dit voorkomt dat de worst goed kan bakken, kun je daarvan wat uit de pan gieten of opdeppen met een stuk keukenpapier.

Verwarm ondertussen de tortilla’s volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Als de chorizo er goed uitziet, kun je ‘m door de zoete aardappels mengen. Voeg naar smaak wat zout toe.

Maak de taco’s op door in het midden van elke tortilla wat zoete aardappel en chorizo te scheppen. Daarbovenop mag een lekkere schep van de groene appelsalsa. Eet smakelijk!

taco's met zoete aardappel en chorizo

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.