Culy Homemade: Gin Fizz cocktail met peer en specerijen

Zin in een Gin Fizz? Wij proosten met je mee. Deze heerlijke cocktail op basis van gin, citroensap, suikersiroop en sodawater is een echt opkikkertje in een glas. Wij maakten een versie met peer en specerijen: de perfecte cocktail voor de herfst!

Voor deze Gin Fizz cocktail maken we eerst een perensiroop met kardemom en steranijs. Je gebruikt er maar een beetje van, maar kunt de rest bewaren. Mix ‘m met sodawater voor een lekkere limonade bijvoorbeeld.

Gin fizz cocktail voor de herfst

Gin Fizz met peer en specerijen

Maak eerst de perensiroop met specerijen. Meng daarvoor alle ingrediënten in een klein pannetje. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen tot de suiker is opgelost, ongeveer 5 minuten.

Laat de siroop helemaal afkoelen, zeef ‘m en giet de siroop over in een weckflesje. In de koelkast blijft ‘ie wel een tijdje goed.

Maak dan de Gin Fizz cocktail. Vul een cocktailshaker met ijs. Voeg de gin, citroensap, eiwit en je zelfgemaakte perensiroop toe. Schud de cocktail 8 seconden en giet dan door een zeefje uit in een cocktailglas. Top de Gin Fizz af met de soda en garneer met steranijs.

Meer lekkere cocktail recepten:

Gin Fizz

Voor 1 cocktail:

  • 60 ml gin
  • 35 ml vers citroensap
  • 22 ml perensiroop met specerijen (zie onder)
  • 1 eiwit
  • 30 tot 60 ml bruiswater (om af te toppen)
  • Steranijs, ter garnering

Voor de perensiroop met specerijen:

  • 235 ml water
  • 200 gram suiker
  • 1 peer, in stukken
  • 3 stuks steranijs
  • 2 stuks kardemom

Jelly Toast

Reageer op artikel:
Culy Homemade: Gin Fizz cocktail met peer en specerijen
Sluiten