Culy Homemade: pulled beef taco’s uit de slowcooker

Culy 24 aug 2018 Recepten

Dit recept voor pulled beef taco’s uit de slowcooker is zo makkelijk, dat we je bijna voor gek verklaren als je het niet maakt. Je kunt het vlees ook bereiden in de oven en je tovert gegarandeerd een glimlach op de gezichten van je tafelgenoten. Ideaal voor een feestje óf een gewone doordeweekse dag. 

Het fijne aan de slowcooker is dat je ‘m ‘s ochtends aan kunt zetten en na een dag werken hoef je alleen nog maar aan te schuiven aan tafel. Oké, een avocado snijdt zich niet zelf, maar je weet wat we bedoelen.

Wil je het vlees in de oven bereiden? Volg dan het recept, maar leg het vlees niet in de slowcooker maar in een ovenschaal in een op 150 graden voorverwarmde oven gedurende ongeveer vijf uur, totdat het vlees uit elkaar valt. Heb je nog langer de tijd? Zet je oven dan op 130 graden en laat een uur of zeven à acht sudderen.

Serveer de taco’s als volledig maaltje of samen met verse maïskolven, aardappeltjes uit de oven of een frisse coleslaw. En vergeet de hot sauce niet op tafel te zetten!

Pulled-beef-tacos4

Het recept

Leg de riblappen in de slowcooker. Kruid royaal met peper en zout aan beide kanten. Voeg de resterende ingrediënten voor het vlees behalve de losse eetlepel basterdsuiker toe en draai het vlees om zodat beide kanten bedekt zijn met alle smaakmakers. Zet de slowcooker op de tweede stand voor vijf uur.

Giet het vlees door een zeef en vang het vocht op. Houd het vlees warm in de slowcooker en kook het vocht samen met de resterende basterdsuiker in tot ongeveer een derde. Het moet nu een stroperige saus zijn. Trek het vlees ondertussen met twee vorken uit elkaar en meng met de saus.

Rooster de tortilla’s kort in een droge pan of op het vuur (pas op dat ze niet verbranden). Serveer de taco’s met een blaadje sla, wat vlees, een plakje avocado, de peterselie, zure room en eventueel de tomaatjes. Breng extra op smaak met de limoen en hot sauce. Enjoy!

Pulled-beef-tacos6

Meer lekkere recepten voor de slowcooker:

Voor 2-4 personen

Het vlees:

  • 550 gram runderriblappen
  • 1/2 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 theelepel cacao
  • 1/2 theelepel espressopoeder
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gerookt paprikapoeder
  • Een paar dashes worcestershiresaus
  • Een paar dashes Tabasco
  • 3 + 1 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
  • 1 laurierblaadje
  • 1 (kleine) witte ui, in ringen
  • 1 chipotle peper (een rode peper volstaat ook)
  • 4 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 2 rijpe tomaten, in kwarten (of 1 grote rijpe vleestomaat)
  • 250 ml sterke runder- of kippenbouillon (250 milliliter water met 1 bouillonblokje)
  • Rasp van 1 limoen

Ter garnering

  • 10 mini tortilla’s of 6 middelgrote
  • 1 limoen in partjes
  • 1 avocado in dunne plakjes
  • 1 bosje bladpeterselie of koriander, grof gehakt
  • 125 ml zure room
  • Paar blaadjes sla, in stukken ter grootte van de tortilla’s
  • Hot sauce
  • Optioneel: cherrytomaatjes in partjes
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pulled beef taco’s uit de slowcooker
Sluiten