Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 20 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Carnita’s taco’s met procureur van Let’s Salsa

In het toffe boek Firestarters of food, art & music richt Monica Abdoel een spotlight op foodtruckondernemers, chef-koks, kunstenaars en muzikanten van dichtbij en verder weg. De verhalen van deze smaakmakers (en bijbehorende recepten!) zijn gebundeld in dit boek. 

Eten, kunst en muziek zijn vaak onlosmakelijk met elkaar verbonden en een grote bron van inspiratie. In het boek gaat Monica bijvoorbeeld langs bij de dj-booth van topchef Nick Bril (The Jane Antwerp). Ze spreekt sterrenchef Gaggan Anand (no. 1 rated topchef in Azië) die zich laat inspireren door streetfood en Kurt Cobain.

Firestarters of food, art & music bestaat uit verhalen, recepten en nog veel meer. Een lekker eigenwijs boek over creative minds who rock this planet. 

Wij mogen alvast een recept uit het boek met je delen en kozen voor de goddelijke carnita’s taco’s met pulled procureur van Let’s Salsa. Voor een Mexicaans feestje thuis!

Carnitas taco's recept
Foto: Rinze Vegelien

Carnita’s taco’s van Let’s Salsa:

Maak eerst de marinade. Snipper de ui (en leg de helft weg voor de garnering), plet de knoflook en hak deze fijn. Meng de resterende ui en knoflook met de kruiden en het zout in een keukenmachine of kom.

Snijd het vlees in stukken van 4 cm. Verhit de boter in een zware braadpan en braad het vlees rondom aan. Doe er dan de marinade, azijn, suiker en het laurierblad bij en vul aan met zoveel water dat het vlees net onder staat.

Leg het deksel op de pan en laat het vlees 2,5 uur zachtjes stoven. Haal dan het deksel eraf en laat het vlees op middelhoog tot hoog vuur inkoken.

Trek, als al het vocht bijna is verdampt, het vlees met twee vorken uit elkaar.

Serveer het vlees op de zachte maistortilla’s en garneer met een schijf avocado, wat rauwe ui, gehakte korianderblaadjes en de Explosive Pineapple Hot Sauce.

Firestarters van Monica Abdoel

Het boek Firestarters of Food, Art & Music van Monica Abdoel ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 29,95

Meer lekkere Mexicaanse recepten:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.