Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 25 aug 2025
Leestijd: 2 minuten

Glutenvrije dumplings in 15 minuten? Deze hack met rijstpapier moet je proberen

Droom je al jaren van de textuur van dumplings, maar heb je een glutenintolerantie? Dan hebben we dé hack voor je die jouw leven een stuk beter gaat maken: glutenvrije dumplings gemaakt met rijstpapier! Geen gedoe en dus ook geen gluten.

De Culy-redactie heeft een gezamenlijke verslaving aan dumplings sinds het begin der tijden. Er is geen dumplingsoort waar we niet dol op zijn. Koreaanse mandu, Japanse gyoza, Nepalese momo, Chinese xiaolongbao, Italiaanse tortellini en ga zo maar door.

Wat hebben deze deegpakketjes gemeen? Juist, deeg en dat deeg bevat vrijwel altijd gluten. Dat maakt dumplings minder toegankelijk voor de foodies met een glutenintoleratie. Tot vandaag dan: want met rijstpapier vouw je gemakkelijk dumplings. De ideale hack voor glutenvrije dumplings!

Verzamel ze allemaal: dit zijn de lekkerste dumplings van over de hele wereld

Glutenvrije dumplings met kipgehakt
Ogechi Chibueze voor Culy.nl

De chewy textuur van dumplings hoef je niet te missen bij het gebruik van rijstpapier en door de neutrale smaak kun je de glutenvrije dumplings vullen met jouw favoriete vulling. Je kunt ze daarna stomen, maar ook frituren net als gyoza.

En het vouwen? Dat is een fluitje van een cent en stiekem nog makkelijker dan bij de gewone dumplings.

Glutenvrije dumplings met kipgehakt
Ogechi Chibueze voor Culy.nl

8x glutenvrije alternatieven voor gewone tarwebloem

Heb je een favoriete vulling voor je dumplings, dan kun je die gebruiken. Wij gaan voor een vulling van kipgehakt (makkelijk te vervangen door tofu voor een vegan versie) met bosui en andere Aziatische smaakmakers.

Glutenvrije dumplings met kipgehakt maken

  1. Doe alle ingrediënten voor de vulling van de dumplings in een kom en meng goed.
  2. Giet een bodempje water met een scheut sojasaus in een kom. Zo geef je het rijstpapier extra smaak. Dip de vellen rijstpapier een voor een in het water om zacht te laten worden.
  3. Leg twee zachte rijstvellen klaar en voeg 1 eetlepel vulling toe aan 1 vel. Vouw het vervolgens dicht en vouw daarna het tweede vel eroverheen zodat je een stevige dumpling hebt. Doe dit tot de vulling op is. Bestrooi de bovenkant eventueel met sesamzaadjes.
  4. Stomen: knip een velletje bakpapier op maat en leg het op de bodem van de stoommand. Plaats de stoommand op de wok of pan en plaats de glutenvrije dumplings op het bakpapier in het mandje. Zorg dat ze elkaar niet raken. Leg de deksel op het mandje en laat de dumplings in ongeveer 15 minuten gaar stomen.
  5. Bakken: doe een scheutje sesamolie in de pan en bak de dumplings in 15 minuten gaar. Draai halverwege om en druk goed aan, zodat de sesamzaadjes niet loslaten.

Onze beste glutenvrije recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.