Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 11 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Voor eens en voor altijd: gehaktballen maken doe je zo

Het zijn niet oma’s gehaktballen, maar die van oer-recensent Johannes van Dam die werkelijk waar niet zijn te versmaden. We geven je hét recept, inclusief de beste tips!

Gehaktballen bakken - gehaktballen braden - gehaktballen maken
Ogechi Chibueze voor Culy
Gehaktballen bakken - gehaktballen braden - gehaktballen maken
Ogechi Chibueze voor Culy

Gehaktballen maken van Johannes van Dam

  1. Bak de gesnipperde ui langzaam in een klontje boter tot het mooi bruin en zacht is. Haal de korsten van het witbrood af en week de boterhammen in de melk.
  2. Doe de gesnipperde ui met de rest van de ingrediënten (op de bloem en de paneermeel na) in een kom en kneed tot er geen witbrood meer te zien is.
  3. Zet een kommetje bloem of paneermeel klaar. Vorm ronde of platte ballen zonder scheurtjes. Haal daarna de gehaktballen door de bloem of het paneermeel en bak ze voorzichtig rondom bruin in de boter.
  4. Leg voor krokante ballen de deksel schuin op de pan, draai zo nu en dan en bedruip met wat boter. Wil je toch lieve zachte ballen? Doe dan een scheut water in de pan, wentel de ballen om en houd de deksel erop. Bak de ballen 20-30 minuten en haal ze als ze klaar zijn uit de pan.
  5. Maak de jus door de aanbaksels met wat water los te maken. Of gebruik dit recept voor zelfgemaakte jus, zonder pakjes of zakjes.
  6. Serveer de ballen met de heerlijke jus.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎁

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.