Foolproof hollandaisesaus in 1 minuut… met een staafmixer

Deze hollandaisesaus maak je met behulp van een staafmixer in een minuutje. Yes, zo kan het ook! 

Smelt 100 gram boter in een pannetje totdat het helemaal gesmolten en goed heet is, maar niet bruin. Giet de gesmolten boter in een schenkkannetje (bijvoorbeeld een maatbeker met schenktuit).

Doe 1 grote eidooier of 2 kleine eidooiers (op kamertemperatuur) in de hoge beker van je staafmixer. Voeg een theelepel water, wat citroensap (of azijn) en zout toe. Zet je staafmixer erin en zet ‘m aan. Vervolgens giet je, met de blender aan, superlangzaam de gesmolten hete boter erbij, in een heel langzame straal. Niet te snel gieten! Langzaam zal de saus dikker worden.

Dit werkt overigens ook in een blender; je hebt er dan wel eentje nodig die constant op lage snelheid ‘draait’, met een dekseltje waar je doorheen kunt gieten.

Tip: Heerlijk over je eggs benedict of asperges!

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!