Culy
Culy Recepten 19 sep 2011

Eggs Benedict, maar dan met zalm

Gerookte zalm, gepocheerd ei & Hollandaisesaus op zuurdesemtoast: een perfect ontbijt, lunch of brunch gerecht dat we vonden op Harryindekeuken.nl.

“Zorg voor verse eieren, mooie zalm en koop een ongesneden zuurdesembrood bij een goede bakker. Het is belangrijk dat je eieren super vers zijn, want dan zit het wit stevig om de dooier heen. Dit maakt het pocheren een stuk makkelijker.”

Begin met de Hollandaisesaus. Zorg dat je eidooiers op kamertemperatuur zijn. Pers het sap uit de citroenen en zorg dat je kleine blokjes ijskoude boter klaar hebt staan.

Klop twee eidooiers luchtig au bain-marie in een grote kom. Voeg een voor een de klontjes boter toe en blijf goed kloppen tot de saus pakt. Heb geduld en zorg dat de saus niet te warm wordt, want het wordt een roerei.

Als de saus dik begint te worden, voeg je citroensap en zout en peper al kloppend toe kloppend naar smaak toe. Als de saus de juiste smaak en dikte heeft, zet je hem weg. Houd de pan met kokend water nog even op het vuur, want straks wil je de saus misschien nog even opwarmen.

Pocheer de eieren. Weet je niet hoe dit moet? Bekijk dan onderstaande video.

Snijd ondertussen sneetjes van het brood en rooster deze kort in de oven of broodrooster. Ze moeten niet te hard worden, maar het is wel lekker als ze een beetje ‘bite’ hebben. Besmeer de broodjes met een klein beetje boter en beleg ze vervolgens met de zalm.

Haal de eieren uit het water en laat ze even uitlekken. Leg op ieder broodje een ei. Warm de Hollandaisesaus nog even op boven de een pan met kokend water. Verdeel de saus over de broodjes. Top het geheel af met een beetje versgemalen peper.

The Hoxton0010
Reageer op artikel:
Eggs Benedict, maar dan met zalm
Sluiten