Redactie
Redactie Recepten 3 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Eggs benedict met witte asperges

Perfect voor zondagochtend: eggs benedict met witte asperges. Tip: eet je liever geen ham? Vervang dit dan door gerookte zalm.

Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de asperges en snijd de houtige onderkant eraf. Kook de asperges in 15-18 minuten gaar. Laat eventueel nog 5 à 10 minuten rusten, giet af en bewaar in de pan.

Breng een tweede pan met water en één eetlepel azijn aan de kook. Breng een derde pan met een beetje water aan de kook voor het maken van de Hollandaisesaus. Scheid drie eieren en bewaar de dooiers in een hittebestendige kom (de eiwitten heb je niet meer nodig). Verdeel de resterende eieren over aparte kleine glaasjes en snijd de broodjes doormidden.

Zet het vuur onder de tweede pan lager (zodat het nét niet kookt) en draai met een garde een draaikolk in het water. Giet snel maar voorzichtig het eerste ei in het midden van de draaikolk en pocheer 3 minuten. Haal voorzichtig uit de pan en bewaar op een theedoek. Pocheer zo ook de resterende drie eieren.

Smelt ondertussen de boter in een steelpan en laat vijf minuten afkoelen. Voeg aan de hittebestendige kom de resterende twee eetlepels azijn toe en plaats deze boven de derde pan met water. Kluts de eidooiers tot een lichtgele saus en voeg langzaam al roerende de boter in een dunne straal toe. Blijf roeren tot er een mooie luchtige, zachtgele saus ontstaat.

Beleg de broodjes met de asperges, de ham, de gepocheerde eieren en de Hollandaisesaus. Garneer met dragon en versgemalen zwarte peper.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.