Aardappelrösti met Eggs Benedict en gerookte zalm

Culy 14 apr 2014 Lunch

Aardappel rösti met Eggs Benedict en gerookte zalm: een heerlijk brunchrecept uit de FoodWeLove box van april. Een primeur op Culy, dus! De FoodWeLove box van april ademt ‘voorjaar’ en zit vol met producten die je alle inspiratie geven die je nodig hebt voor een perfecte paasbrunch. Bestellen dus, die box van april

Rasp de aardappelen en uien met een grove rasp. Schep ze door elkaar in een bak en voeg zout en versgemalen peper toe. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en schep met een lepel kleine bergjes van het aardappelmengsel in de pan. Duw een beetje plat met een spatel. Bak de koekjes ca. 3 minuten per kant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Pocheer de eieren. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dit heel gemakkelijk kunt doen: 

Leg eerst een plakje gerookte zalm, en daarna de eieren voorzichtig op de rösti.

Voor de saus: mix de eigelen met zout en versgemalen peper 1 minuut in een blender of gebruik je staafmixer. Verhit het citroensap en azijn in een steelpan. Voeg de hete vloeistof heel langzaam aan de blender terwijl hij draait. Smelt de boter in hetzelfde steelpannetje en voeg toe. Mix nog even goed.

Serveer de rösti met een flinke schep Hollandaisesaus en wat verse bieslook.

Dit recept hoort bij de FoodWeLove box. Met een abonnement op FoodWeLove krijg je elke maand een box met heerlijke ambachtelijke producten volgens een bepaald thema. Altijd lekker, altijd een verrassing, plus recepten en gratis bij je thuis bezorgd.

Brunchgerecht voor 6 personen:

  • 800 gram aardappels
  • 2 uien
  • zonnebloemolie
  • 8 eieren
  • 600 gram gerookte zalm
  • bieslook
  • zout en versgemalen peper

Voor de saus

  • 6 eigelen
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels witte-wijnazijn
  • 300 gram boter
  • zout en versgemalen peper
Reageer op artikel:
Aardappelrösti met Eggs Benedict en gerookte zalm
Sluiten