Culy Homemade: super easy spring rolls met mango & edamame

Deze spring rolls zijn vegetarisch, licht zoet, licht pittig, en onwijs makkelijk om te maken.

Voor de spring rolls heb je rijstpapier nodig. Dit kun je tegenwoordig bij veel supermarkten kopen (even kijken bij het Aziatische schap of in de diepvries) en anders bij de toko.

De edamame boontjes zijn gedopt en wel verkrijgbaar bij Albert Heijn en de toko, maar als je ze niet kunt vinden kun je ook (dubbelgedopte) tuinbonen gebruiken.

Het recept

Zet alle ingrediënten klaar en gesneden in bakjes, dan kun je daarna sneller werken met het vullen. Zet een grote platte schaal of pan neer waar de rijstvellen in passen. Kook water en giet dit in de schaal of pan, laat een klein beetje van de kook komen.

Leg een snijplank klaar waar je de spring rolls op gaat maken, en alvast een bord om de rolletjes die klaar zijn op te leggen.

Week steeds één rijstvel per keer in het warme water en leg daarna op de snijplank. Maak een smalle rol van de verschillende ingrediënten in het midden van het vel. Rol vanaf onder strak op tot de helft, vouw dan de zijkanten naar binnen, en rol verder naar boven.

Eet de spring rolls meteen of bewaar voor lunch op de volgende dag in de koelkast.

Culy Homemade vega spring rolls met mango en edamame.jpg2Culy Homemade vega spring rolls met mango en edamame.jpg3