Redactie
Redactie Recepten 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: supermakkelijke verse spring rolls met mango & edamame

Deze verse spring rolls zijn vegetarisch, licht zoet, licht pittig, en onwijs makkelijk om te maken. We vullen ze met stukjes sappige mango en hartige edamameboontjes. Reken maar dat dat lekker is – en dus nog gezond ook. 

Voor de spring rolls heb je rijstpapier nodig. Dit kun je tegenwoordig bij veel supermarkten kopen (even kijken bij het Aziatische schap of in de diepvries) en anders bij de toko.

De edamameboontjes zijn gedopt en wel verkrijgbaar bij Albert Heijn en de toko, maar als je ze niet kunt vinden kun je ook (dubbelgedopte) tuinbonen gebruiken.

Alles over imperial rolls: nog lekkerder dan een Vietnamese loempia

Foto van vega spring rolls met mango en edamame
Bron: Culy.nl

Verse spring rolls: het recept

Zet alle ingrediënten klaar en gesneden in bakjes, dan kun je daarna sneller werken met het vullen. Zet een grote platte schaal of pan neer waar de rijstvellen in passen. Kook water en giet dit in de schaal of pan, laat een klein beetje van de kook komen.

Leg een snijplank klaar waar je de spring rolls op gaat maken, en alvast een bord om de rolletjes die klaar zijn op te leggen.

Verse spring rolls vega
Bron: Culy.nl

Week steeds één rijstvel per keer in het warme water en leg daarna op de snijplank. Maak een smalle rol van de verschillende ingrediënten in het midden van het vel. Rol vanaf onder strak op tot de helft, vouw dan de zijkanten naar binnen, en rol verder naar boven.

Eet de spring rolls meteen of bewaar voor lunch op de volgende dag in de koelkast.

Meer rolls:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.