Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 29 aug 2020
Leestijd: 1 minuut

Alles over imperial rolls: nog lekkerder dan een Vietnamese loempia

Toen we laatst imperial rolls kregen bij het gave afhaalmenu van Bo Nam, kreeg deze snack meteen de stempel van iets dat nóg lekkerder is dan een Vietnamese loempia. En denk je nu: dat kan niet? Dan zeggen wij: toch wel.

Zelfs de grootste loempiahaters onder ons (ze zijn schaars, maar ze bestaan) zullen imperial rolls wel weten te waarderen. Dat kunnen we met behoorlijke zekerheid stellen na ze zelf geproefd te hebben.

Wat zijn imperial rolls?

Imperial rolls (of cha gio rice paper rolls) zijn Vietnamese gefrituurde rolletjes die gevuld zijn met gehakt en groenten. Traditioneel worden ze geserveerd met nước chấm, die heerlijke Vietnamese dipsaus die zowel zoet (door de suiker), ziltig (door de vissaus), zuur (door de limoen) en pittig (door de knoflook) smaakt.

Belangrijk bij imperial rolls is dat ze gemaakt worden van rijstpapier in plaats van loempiavellen op basis van tarwe of ei (waarmee traditionele loempia’s gemaakt worden). Als je dit frituurt (of aanbakt in olie) dan resulteert dat in een waanzinnig knapperig velletje.

Vietnamese spring rolls / rice paper rolls

Waar eet je ze?

In Amsterdam vind je de imperial rolls (of cha gio) bij Bo Nam en Pho91, in Rotterdam en Den Haag zie je ze op de kaart bij Little V.

En dan kun je natuurlijk ook nog proberen om de imperial rolls zelf te maken. Want wat is er leuker dan in de keuken staan en nieuwe dingen uitproberen? Juist ja…

Meer over de Vietnamese keuken?

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox 🥘

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Alles over imperial rolls: nog lekkerder dan een Vietnamese loempia
Sluiten