Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Inspiratie 30 aug 2023
Leestijd: 1 minuut

Alles over imperial rolls: nog lekkerder dan een Vietnamese loempia

Van imperial rolls kunnen we stellen dat ze nóg lekkerder zijn dan Vietnamese loempia’s. En denk je nu: dat kan niet? Dan zeggen wij: toch wel.

Wat zijn imperial rolls?

Imperial rolls (of cha gio rice paper rolls) zijn Vietnamese gefrituurde rolletjes die gevuld zijn met gehakt en groenten. Traditioneel worden ze geserveerd met nước chấm, die heerlijke Vietnamese dipsaus die zowel zoet (door de suiker), ziltig (door de vissaus), zuur (door de limoen) en pittig (door de knoflook) smaakt.

Belangrijk bij imperial rolls is dat ze gemaakt worden van rijstpapier in plaats van loempiavellen op basis van tarwe of ei (waarmee traditionele loempia’s gemaakt worden). Als je dit frituurt (of aanbakt in olie) dan resulteert dat in een waanzinnig knapperig velletje.

Vietnamese spring rolls / rice paper rolls
Justin de Nooijer voor Culy

Waar eet je ze?

In Amsterdam vind je de imperial rolls (of cha gio) bij Pho91, in Rotterdam en Den Haag zie je ze op de kaart bij Little V.

En dan kun je natuurlijk ook nog proberen om de imperial rolls zelf te maken. Dat is even een klusje (waarbij je mag staan frituren) maar liefhebbers van kookprojecten weten waar ze moeten zijn. Ook leuk: Food & Wine tipt er sprankelende rosé als pairing bij. Lekker, al is het maar ter afwisseling van het standaard Aziatische biertje.

Meer over de Vietnamese keuken?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.