Redactie
Redactie Diner 13 apr 2016
Leestijd: 1 minuut

Heerlijke aspergesalade uit de moestuin

De Vlaamse journaliste Dorien Knockaert schreef in 2014 samen met Kim Leysen (van de blog Mme Zsazsa) het boek De Moestuin van Mme Zsazsaeen groentekookboek en moestuinboek in één. Wij haalden een heerlijk recept uit dit boek weer naar boven: een aspergesalade met geitenkaas en groene kruiden.

Verkrijgbaarheid

Witte asperges van goede kwaliteit zijn uitsluitend in het aspergeseizoen verkrijgbaar. Het seizoen duurt van begin april t/m 24 juni. Het is mogelijk dat er half maart en begin juli ook verkrijgbaar zijn, maar let dan goed op de afkomst omdat er dan ook meer buitenlandse asperges worden aangeboden.

Het recept

Snijd de helft van de asperges in pinklange stukken en houd ze apart. Snijd de andere helft half zo klein.

Bak de kleine stukken in boter met wat peper en zout, tot ze licht beginnen te bruinen, een vijftal minuten. Laat de langere stukken met een grote klont boter en wat zout garen in een afgedekte pan, op een zacht vuur, tot ze zacht zijn (ook een vijftal minuten).

Bouw de salade op. Begin met de lange stukken asperge (laat hun jus in de pan en gebruik hem voor soep). Leg daarop afwisselend de kortere stukken. Breng ze subtiel op smaak met hazelnootolie en balsamico-azijn. Schik er de eieren, schepjes geitenkaas, bieslook en peterselie op, en strooi er naar smaak zout en peper over.

De Moestuin van Mme Zsazsa ligt in de boekwinkels en is tevens online te bestellen voor € 29,99.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.